Türkiye’de meme implantlarının geri çekilmesi

göğüs implantlarının çıkarılma fiyatı Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Laura

Türkiye’de meme implantı çıkarma hakkında bilmeniz gereken her şey! İstanbul’da ortalama fiyat nedir? Başarılı silikon implant çıkarma için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de meme implantı çıkarma hakkında bilgi sağlar ve nitelikli Türk cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de meme implantı çıkarma fiyatı nedir?

Türkiye’de meme implantı çıkarma işleminin İstanbul’daki ortalama fiyatı 3.000 €, minimum fiyatı 1.800 € ve maksimum fiyatı 4.000 €’dur.

ProsedürlerTürkiye Fiyatı
Meme implantlarının çıkarılması3000 €

Meme implantı çıkarma nedir?

Meme büyütme revizyonu, ters meme implantı ameliyatı veya memeeksplantasyonu olarak bilinen Türkiye’de meme implantı çıkarma, silikon meme implantlarını çıkarmak için yapılan cerrahi bir prosedürdür.

Süreç hastaya göre değişir, ancak ameliyat genellikle hastanede bir veya iki gün gerektirir. Türkiye’de hastaların estetik ameliyattan sonra şişliği azaltmak ve iyileşirken göğüsleri desteklemek için kompresyon giysileri giymeleri istenecektir. Meme implantlarının çıkarılmasıyla ilgili bazı riskler de vardır.

Giderek daha fazla kadın meme implantlarını değiştirmemeyi veya daha küçük implantlarla (ve/veya yağ kullanarak) değiştirmeyi tercih etmektedir ve bu sayının artması beklenmektedir. Bu kararda yaş, sağlık ve yaşam tarzı da dahil olmak üzere birçok faktör rol oynamaktadır.

İmplantların ömrü 10 ila 15 yıl arasında değiştiğinden, çoğu kadın implantlarını değiştirmeden önce aldırmak zorunda kalmaktadır. Ancak giderek daha fazla kadın yeni implant taktırmamayı tercih ediyor ve bunun yerine başka prosedürleri tercih ediyor. İşte bunun üç ana nedeni.

Göğüs implantlarını çıkarma nedenleri

Tıbbi sorunlar

İmplanta veya ameliyata reaksiyon. Bazı kadınların implantları takıldıktan çok kısa bir süre sonra sağlık nedenleriyle çıkarılması gerekir. İmplantlar enfekte olabilir veya başka sorunlara neden olabilir.

  • Kalsiyum birikintileri. Memede kalsiyum birikintileri oluşursa, implantların genellikle çıkarılması gerekecektir.
  • Meme kanseri. Meme kanseri teşhisi konulan hastalarda bazen tümörü çıkarmak için implantların çıkarılması gerekebilir.
  • Yırtılma. Bazen implantlar yırtılır veya sızıntı yapar, bu da çıkarılmalarını gerektirir.

Bazı kişiler de ameliyatlarını iyi bir doktora emanet etmedikleri ve önlenebilir komplikasyonlarla karşılaştıkları için Türkiye’de meme implantlarının revizyonunu veya çıkarılmasını talep edebilirler. Bu nedenle hastalarımıza her zaman istedikleri prosedür konusunda yetkin, kurul sertifikalı bir Türk plastik cerrah seçmelerini ve konsültasyon sırasında soru sormalarını öneriyoruz.

Yaşam tarzı sorunları

Bazen daha büyük göğüslere sahip olmak, örneğin egzersiz yaparken rahatsızlığa neden olarak beklenmedik bir şekilde günlük yaşama müdahale edebilir. Bu kategori aynı zamanda implantlarını yaptırdıktan sonra bunların olduğundan daha büyük veya daha küçük olmasını istediklerini fark eden ve şimdi bunları değiştirmek zorunda olan kişileri de içerir.

Daha fazla seçenek

Başlangıçta, daha büyük göğüsler isteyen kişiler için tek seçenek salin veya silikon implantlardı. Günümüzde, kendi yağınızı kullanarak meme dikleştirme ve meme büyütme harika sonuçlar verebilir. Bazı hastalar bu prosedürlerden birini tercih etmek için implantlarını aldırmak istemektedir.

Türkiye’de ne bekleyebilirsiniz?

Artık implant yaptırmama kararı, ilgili riskler ve beklentiler anlaşılmadan alınamaz. İmplantlar yerleştirildiğinde, kapsül olarak bilinen yara dokusu oluşur. İmplantlar değiştirilmezse, kapsül de çıkarılabilir. Salin implantlar çıkarılmadan önce söndürülebilir. Türk cerrahlar genellikle implantları çıkarmak için implantları yerleştirmek için kullanılan aynı kesi bölgesini kullanır, bu da yara izini en aza indirir. Genel olarak, prosedür yaklaşık bir saat sürer ve diğer cerrahi prosedürler gibi ele alınmalıdır.

Meme implantı çıkarma ameliyatı ile ilişkili riskler

Meme büyütme revizyon ameliyatı ile ilişkili riskler, meme implantı ameliyatının risklerine benzerdir ve şunları içerebilir:

  • Enfeksiyon
  • Yara izi
  • Meme uçlarında his kaybı
  • Anestezi komplikasyonları
  • Sahanın yerleşimi
  • Gevşek cilt
  • Duygusal ve psikolojik sorunlar

Yaşınıza ve sağlık durumunuza bağlı olarak, implantlar tarafından gerilen cilt tamamen sıkılaşmayabilir, bu da cildin sarkmasına veya gevşemesine neden olabilir. Bu sorun bir meme dikleştirme ile çözülebilir; bazen cerrah bu sorunu hemen çözmek için implantların çıkarılmasıyla aynı anda bir meme dikleştirme gerçekleştirir. Herhangi bir şüpheniz varsa cerrahınızla konuşun.

İmplantın yerleştirildiği cep zamanla kapanacaktır, ancak herhangi bir enfeksiyondan veya cebin sıvıyla dolma riskinden kaçınmak için ameliyat sonrası talimatlara tam olarak uymak önemlidir. Bir kompresyon giysisi tavsiye edilir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Laura

Benim adım Laura. 2004'ten beri tıbbi ve bilimsel yazar olarak çalışıyorum. Bu alandaki 15 yılı aşkın deneyimim sayesinde, bilimsel ve tıbbi araştırma makaleleri ve konferans bildirileri de dahil olmak üzere çok çeşitli belgeleri yazma, çevirme ve düzenleme konusunda kapsamlı bir uzmanlığa sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️