Otoplasti ve Tunisie

otoplasti̇ tunus 1
Tarafından yazılmıştır William

Tunus’ta otoplasti hakkında bilmeniz gereken her şey! Tunus’ta ortalama fiyat nedir? Tunus’ta başarılı bir otoplasti için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com sizi Tunus’taki otoplasti hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Tunus’ta otoplasti ne kadara mal olur?

Tunus’ta otoplastinin ortalama maliyeti 1.700 €‘dur. Prosedür genel anestezi altında gerçekleştirilir ve 3 ila 4 saat sürer. Kalış süresi 7 gündür ve hastanede kalış süresi 1 gecedir. Fiyata anestezi, operasyon ve ilaçlar dahildir. Nihai sonuç 7 ay içinde görülebilir.

ProsedürFiyat Tunus
Otoplasti1700 €

Bunu biliyor muydunuz? Nüfusun yaklaşık %5’i çıkıntılı veya asimetrik kulaklara sahiptir. Çin’de bu şekil bozukluğu zeka belirtisi olarak görülürken, Batılılar bu görüşü pek paylaşmıyor.

Otoplasti ya da çıkıntılı kulakları çıkarma ameliyatı, kaynağı ne olursa olsun kulakların çirkin görünümünü düzeltmek için kullanılan bir prosedürdür. Ve bu operasyondan en iyi şekilde yararlanmak için Tunus tercih edilen yerdir!

Chirurgie pour recoller les oreilles
Kulakları yeniden dikmek için ameliyat

Otoplasti nedir?

Otoplasti, kulakların görünümünü iyileştirmek için tasarlanmış nispeten yaygın bir kozmetik operasyondur. İster çıkıntılı isterse sadece şekil bozukluğu olsun, bir veyaiki kulakta (tek taraflı veya iki taraflı otoplasti olarak adlandırılır) gerçekleştirilebilir.

Cerrahi teknik, cerrah tarafından gözlemlenen anatomik kusurlara bağlı olarak hastadan hastaya değişir. Genel olarak operasyon, kulağın doğal şeklini geliştirmek için kıkırdağın yeniden şekillendirilmesinden oluşur. Bazı durumlarda, kulakların boyutunu küçültmek için kıkırdağı kesmek de gereklidir.

Kulak kıkırdağı anomalilerini bu şekilde düzelterek, otoplasti yüz uyumunu bir kez ve herkes için geri kazanmaya yardımcı olur. Hastalar yavaş yavaş özgüvenlerini yeniden kazanarak çocukluklarından beri taşıdıkları bir kompleksten kurtulurlar.

Kadınlar ve genç kızlar için bu operasyon, saç kesimlerini seçme konusunda da yeni bir özgürlük sunuyor. Birçoğu çıkıntılı kulaklarını saçlarıyla gizleme eğilimindedir. Otoplastinin ardından hastalar yeni saç stilleri deneyebilir ve komplekslerini geride bırakabilirler.

Otoplasti kimlere yapılmalıdır?

Otoplasti kadınlar, erkekler ve çocuklar için bir operasyondur. Çıkık kulak sorunu genellikle küçük çocuklar ve gençler tarafından yadırganır ve büyük ölçüde alaya maruz kalabilirler.

Yetişkinlerde de bu şekil bozukluğu psikolojik rahatsızlığa ve hatta sosyal damgalanmaya neden olabilir. Bu nedenle birçok kişi bu sorunu çözmek için Tunus’ta estetik ameliyat olmaya karar vermektedir.

Otoplasti gerektirebilecek çeşitli kulak malformasyonu türleri vardır:

  • anthelix kıkırdağının katlanmasında bir kusur (kulağın üst kısmında bulunur) ;
  • kulak kepçesi ve kafatası arasında aşırı dik bir açı ile karakterize heliks valgus;
  • kulağı öne doğru çıkıntı yapan konkanın (merkezi kıkırdak) hipertrofisi;
  • lobülün çıkıntı yapması.
Illustration sur l'otoplastie
Otoplasti illüstrasyonu

Bulunan malformasyonun türü ne olursa olsun, otoplasti, kulaklar ve yüz arasındaki genel uyumu yeniden sağlamak için sorunu düzeltecektir.

Çocuklar için kulakların yeterince büyümesini beklemek tavsiye edilir, bu da genellikle 6 veya 7 yaş civarında gerçekleşir.

Tunus’ta otoplasti ne kadara mal olur?

Tunus’ta bir ameliyatın maliyeti 1.400 ila 1.900 Av ro arasındadır ve buna cerrahın ücretleri, anestezi ve konsültasyon ücretleri ile konaklama masrafları dahildir.

Karşılaştırmak gerekirse, Avrupa’da bir otoplasti operasyonunun fiyatı ortalama 4.000 Avro civarındadır. Tunus’a gitmeyi tercih ederek yaklaşık %50 tasarruf edeceksiniz.

Operasyonun farklı aşamaları

Ameliyat öncesi ziyaret

Herhangi bir cerrahi operasyondan önce, cerrahla ameliyat öncesi bir konsültasyon yapmanız gerekir.

Bu ziyaret sırasında cerrah kulaklarınızın tam bir muayenesini yapacak ve düzeltilecek anatomik kusurları belirlemek için fotoğraflar çekecektir. Cerrah daha sonra ameliyatın nasıl gerçekleştirileceğini açıklayacak ve size ameliyat sonrası etkiler hakkında bilgi verecektir.

Photo avant après de l'otoplastie
Otoplasti öncesi ve sonrası fotoğraf

Cerrahın yanı sıra, durumunuza en uygun anestezi türüne sizinle birlikte karar verecek olan anestezi uzmanıyla da görüşeceksiniz. Yetişkinler genellikle basit bir lokal anesteziden yararlanırken, çocukların genel anestezi alması oldukça yaygındır.

Operasyon

Ameliyattan bir gün önce ve ameliyat sabahı Betadine scrub antiseptik sabun kullanarak ameliyat öncesi duş almalısınız. Ardından temiz bir havluyla kurulanın ve temiz giysiler giyin.

Otoplasti nispeten hızlı bir operasyondur (30 ila 60 dakika arasında) ve ayakta tedavi bazında gerçekleştirilir, bu nedenle öğleden sonra doğrudan eve gidebilirsiniz.

Ameliyatın başlangıcında, cerrah kulağın arkasından bir kesi yaparak başlar, ardından kıkırdağa erişim sağlamak için ince bir deri şeridini çıkarır. Ameliyatın amacı, kulağın doğal hatlarını yeniden oluştururken malformasyonları düzeltmek için kıkırdağı yeniden şekillendirmektir.

Kulak kepçesini yeniden konumlandırdıktan ve yüzün uyumunu kontrol ettikten sonra, cerrah son olarak kulağı emilebilir iplikle diker ve Velpeau bandajıyla sarar.

Schéma d'illustration sur l'otoplastie
Otoplasti illüstrasyonu

Ameliyat sonrası takip

Otoplasti nispeten ağrısız bir operasyondur. Ancak doktorunuz ağrı kesici ve iltihap giderici ilaçlar reçete edebilir.

2 veya 3 gün sonra, bandajın yerini 1 veya 2 ay boyunca geceleri takmanız gereken bir kulak bandajı alacaktır. Çocuklar için genellikle gün boyunca da takılması tavsiye edilir.

Gözlük kullanıyorsanız, ameliyattan yaklaşık 48 saat sonra gözlüklerinizi tekrar takabilirsiniz, şampuanlamaya ise ertesi günden itibaren izin verilir. Son olarak, spor aktivitelerinin en az bir ay süreyle sınırlandırılması tavsiye edilir.

Otoplastinin nihai sonucu genellikle operasyondan 1 ila 3 ay sonra görülebilir. Bu durumda kulaklar çok doğal bir görünüme sahip olur ve yara izleri neredeyse hiç fark edilmez.


En iyi fiyata doğru kliniği seçmekte zorlanıyor musunuz? Koordinatörümüz Tunus’taki operasyonunuzun başarılı geçmesi için size ücretsiz olarak yardımcı olabilir. Ücretsiz fiyat teklifi için bize danışın.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

William

Adım William Royer ve karmaşık bilimsel verileri yazma konusunda deneyimli bir tıp yazarıyım. İmmünoloji ve hematoloji alanlarında uzmanım. Doktorlar, hemşireler ve hasta savunucuları da dahil olmak üzere çeşitli sağlık profesyonelleriyle yakın bir şekilde çalışmaktan büyük ilham alıyorum.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️