Türkiye’de kalça protezi

kalça protezi Türkiye fiyatı 1
Tarafından yazılmıştır Erika

Total kalça protezi, kalça eklemindeki hastalıklı kıkırdak ve kemiğin cerrahi olarak yapay malzemelerle değiştirildiği cerrahi bir prosedürdür.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de kalça prot ezi ameliyatı hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlar ile bir ameliyat rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de kalça protezi ne kadara mal olur?

Türkiye’de kalça protezinin İstanbul’daki ortalama maliyeti 6.500 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 6.000 avro ile 10.000 avro arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Kalça protezi6500 €

Total kalça protezi nedir?

Türkiye’de İstanbul’da total kalça protezi, kalça eklemindeki hastalıklı kıkırdak ve kemiğin cerrahi olarak yapay malzemelerle değiştirildiği cerrahi bir prosedürdür.

Neden kalça protezine ihtiyacınız var?

İstanbul’da kalça protezinin amaçları ağrıyı hafifletmek ve kalça fonksiyonunu iyileştirmektir. Kalça protezi genellikle sadece ağrı kesici ilaçlar ve fizyoterapi gibi diğer tedaviler başarısız olduktan sonra düşünülür.

Kalça protezi ile genellikle hangi durumlar tedavi edilir?

Total kalça protezi genellikle aşağıdakileri tedavi etmek için kullanılır

  • Osteoartritin neden olduğu eklem yetmezliği.
  • Romatoid artrit
  • Travmatik artrit
  • Kalça kırıkları
  • Avasküler nekroz
  • İyi huylu ve kötü huylu kemik tümörleri ve diğer daha az yaygın durumlar

Yeni kalça eklemi ne kadar dayanır?

Yeni kalça ekleminin hastaların %90’ında on yıldan fazla dayanması beklenmektedir. Kalça protezinin 20 yıl veya daha uzun süre dayanma ihtimali %80’dir.

Başka hangi kalça protezi türleri vardır?

  • Kısmi kalça protezi
    Kalça bir top ve soket eklemidir. Hastalık veya aşınma ve yıpranma nedeniyle hasar görebilir. Eklemin sadece bir kısmı hasar görmüşse, kısmi kalça protezi düşünülebilir.
    Kısmi kalça protezi ameliyatında kalça yuvası genellikle sağlam bırakılır. Femur başı, total kalça protezinde kullanılana benzer bir yapay bileşenle değiştirilir. Bazen kemiğin üzerine bir cihaz yerleştirilir, böylece uyluk kemiğinin üst kısmının kesilmesi gerekmez.
  • Minimal invaziv kalça protezi
    Minimal invaziv kalça protezi, cerrahın kalça protezini bir veya iki küçük kesiden gerçekleştirmesine olanak tanır. Geleneksel kalça protezi ameliyatına kıyasla bu teknik ağrıyı azaltabilir ve iyileşmeyi hızlandırabilir.
    Minimal invaziv kalça protezi uzun süredir uygulanmamaktadır, bu nedenle geleneksel yöntemle karşılaştıran güvenilir bir çalışma yoktur.
  • Revizyon kalça protezi
    Yapay implantlar zamanla aşınır ve değiştirilmeleri gerekebilir. Kalça revizyon ameliyatı, aşınmış bir implantın değiştirilmesi için yapılan bir prosedürdür.
    Kalça revizyonları ilklerinden daha karmaşıktır ve sonuçları o kadar iyi değildir. Her revizyonda komplikasyon riski artar.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Yazar hakkında

Erika

Benim adım Erika. 10 yıldan fazla tıbbi araştırma yaptıktan sonra, 2018'den itibaren kendimi bilimsel ve tıbbi yazarlığa adamayı seçtim. Kozmetik, diş, bariatrik ve oküler cerrahi gibi çeşitli alanları kapsayan bir uzmanlık geliştirdim. Bu yeni yönelim bilgimi paylaşmamı sağlıyor.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️