Türkiye’de göz kapağı ameliyatı

göz kapağı ameliyatı fiyatı 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Blefaroplasti olarak da bilinen göz kapağı cerrahisi, Türkiye’de göz kapağı kusurlarını düzeltmek veya yüzün göz bölgesinin görünümünü iyileştirmek için yapılan bir plastik cerrahi prosedürüdür.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de göz kapağı cerrahisi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlar ile bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de göz kapağı ameliyatı ne kadara mal oluyor?

İstanbul’da göz kapağı ameliyatının ortalama maliyeti 1.900 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 1.700 € ile 2.100 € arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Göz kapağı ameliyatı1900 €

Türkiye’de göz kapağı ameliyatı hakkında bilmeniz gerekenler

Blefaroplasti olarak da bilinen Türkiye’de göz kapağı ameliyatı, göz kapağı kusurlarını düzeltmek veya yüzün göz bölgesinin görünümünü iyileştirmek için Türkiye’de yapılan plastik c errahidir. Bu prosedür esas olarak kişiye daha genç, daha uyanık bir görünüm kazandırmak için estetik nedenlerle gerçekleştirilir.

Bununla birlikte, bazı durumlarda üst göz kapakları sarkan ve görüş alanlarını engelleyen kişilerde görüşü de iyileştirebilir.

Prosedür neleri içerir?

Muhtemelen göz çevresine lokal anestezi enjekte edilecek ve operasyon sırasında rahatlamanıza yardımcı olmak için oral sedasyon verilecektir. Hem üst hem de alt göz kapağı ameliyatı oluyorsanız, cerrahınız genellikle önce üst göz kapakları üzerinde çalışacaktır.

Önce göz kapağının kıvrımı boyunca kesiler yapar, ardından fazla deri, yağ ve kası alır ve kesileri dikişlerle kapatır. Üst göz kapağı tamamlandıktan sonra, alt kirpiklerin altına bir kesi yaparak alt göz kapağı üzerinde çalışacak, ardından fazla deri ve kası çıkaracak ve kesiyi kapatacaktır.

Türkiye’de ne kadar kalmam gerekecek?

Türkiye’de göz kapağı ameliyatı genellikle ayakta yapılır, bu nedenle aynı gün hastaneden ayrılmanıza izin verilmelidir. Ancak, doktorunuzun dikişleri aldığı ve komplikasyonlara karşı genel durumunuzu kontrol ettiği bir takip muayenesinden geçmeniz gerektiğinden, Türkiye’de 7 ila 10 gün kalmayı hedefleyin.

İyileşme süresi ne kadardır?

İki hafta boyunca göz kapaklarınızda şişme ve morarma olabilir, ancak 5 gün içinde günlük aktivitelerinize (egzersiz, ağır kaldırma, yüzme ve iş dahil) devam edebilmeniz gerekir.

Kontakt lens kullanıyorsanız, ameliyattan sonra en az iki hafta takmayın. Doktorunuz muhtemelen size kesin bir iyileşme takvimi verecektir.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de Tilki Gözü Fiyatları

Ameliyat sonrası takip

Türk cerrahınız tarafından verilen ve yara bakımı ve kısıtlamaları (sigara içmekten, pasif içicilikten ve gözlerinizi ovuşturmaktan kaçının) içerebilecek ameliyat sonrası talimatlara kesinlikle uyun. İstanbul’da iyileşme süreciniz boyunca göz kapaklarınızı nazikçe temizleyin ve reçete edildiği şekilde göz damlaları veya merhemleri kullanın.

Göz kapaklarınızdaki cildi güneşten ve rüzgardan korumak için dışarı çıktığınızda daima koyu renk güneş gözlüğü takın.

Başarı oranı nedir?

Türkiye’de blefaroplasti güvenli olarak kabul edilir, yüksek başarı oranına sahiptir ve çoğu insan sonuçtan memnun kalır. Bazı insanlar için sonuçlar ömür boyu sürebilir.

Prosedürün olası yan etkileri ve riskleri arasında kuru gözler, tahriş olmuş gözler, enfeksiyon, kanama, görünür yara izi, göz kaslarında yaralanma, göz kapağı sorunları, cilt renginde bozulma, geçici bulanık görme veya görme kaybı, kan pıhtıları, göz kapaklarının tekrarlayan sarkması ve anesteziye karşı alerjik reaksiyonlar yer alır.

Göz kapağı ameliyatına alternatifler var mı?

Ameliyat olmak istemiyorsanız ancak göz kapağı ameliyatı sonucunu elde etmek istiyorsanız, İstanbul’da değerlendirebileceğiniz invaziv olmayan alternatifler vardır.

Bu alternatifler arasında lazer tedavisi, botulinum toksin (Botox) enjeksiyonu, HIFU ve Ulthera yer almaktadır. Hangi prosedürün sizin için en iyisi olduğunu öğrenmek için doktorunuza danıştığınızdan emin olun.

İşlem öncesi ve sonrası sizi neler bekliyor?

Göz kapağı ameliyatından önce, periferik görüşünüzü (yan görüş) azaltan sarkık göz kapakları yaşayabilirsiniz. Gözünüzün etrafındaki fazla deri, sizi yorgun ve yaşınızdan daha büyük gösterebilecek kırışıklıklara ve şişkinliklere neden olur. Göz kapağı ameliyatından sonra daha dinlenmiş, genç ve özgüvenli görüneceksiniz.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️