Türkiye’de mide küçültme

mi̇de küçültme fi̇yati i̇stanbul 1
Tarafından yazılmıştır Maria

Türkiye’de mide küçültme, kısıtlayıcı ve malabsorptif prosedürleri birleştiren en yaygın bariatrik cerrahi türlerinden biridir.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de mide küçültme hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Sommaire
 [Voir]

    Türkiye’de mide küçültme ameliyatının fiyatı nedir?

    İstanbul’da bir mide küçültme operasyonunun ortalama maliyeti 4.600 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 3.000 avro ile 6.200 avro arasında değişebilir.

    ProsedürTürkiye Fiyatı
    Mide küçültme4600 €

    Mide küçültme nedir?

    Türkiye’de mide küçültme, kısıtlayıcı ve malabsorptif prosedürleri birleştiren en yaygın bariatrik cerrahi türlerinden biridir.

    Teknik olarak bu işlem sırasında mideyi küçültmek için küçük bir kese oluşturulur ve ince bağırsağın belirli bir bölümü yukarı çıkarılarak bu küçük keseye bağlanır. Tüp mide ameliyatından farklı olarak midenin geri kalanı çıkarılmaz.

    Bununla birlikte, midenin kalan kısmına yiyecek girmezken, bu kısımda yiyecekleri sindirmeye ve emmeye yardımcı olmak için mide suyu ve enzimler üretilmeye devam eder.

    Sonuç olarak, gastrik bypass hastaları daha az yedikleri ve midenin küçülmesi nedeniyle kalori alımı sınırlandığı için kilo verirken, kalan kese ile ince bağırsak arasındaki doğrudan bağlantı nedeniyle yüksek kalorili besinlerin emilimi de azalır. Bu nedenle bu prosedür iki farklı mekanizma ile kilo vermeye yardımcı olabilir.

    Ayrıca bakınız: Türkiye’de bariatrik cerrahi

    Türkiye’de mide küçültme ameliyatı laparoskopik olarak gerçekleştirilir ve derin cilt kesileri ve buna bağlı ağrı ile ilişkili değildir. Prosedür genel anestezi altında gerçekleştirilir ve ortalama bir saat sürer.

    Ameliyat öncesi tam bir kontrol yapılır ve hastaya göğüs hastalıkları uzmanları, anestezistler, psikiyatristler ve endokrinologlar da dahil olmak üzere bir dizi uzman tarafından konsültasyon yapılır. Hastalar ameliyat sonrası ikinci gün bir sızıntı testine tabi tutulur ve ameliyat sonrası üçüncü gün hastaneden ayrılabilirler.

    Mide küçültme türleri

    Mide küçültme ameliyatı türleri arasında sleeve ve Mini Bypass bulunmaktadır. Sleeve, hem kısıtlayıcı hem de emici (kalori) bir proksimal küçültme operasyonudur.

    Tüp mide ameliyatı ile midesi küçültülen hasta, daha küçük porsiyonlar yerken açlık hissetmeden doyabilir.

    Gastrik bypass ameliyatı aynı zamanda yiyeceklerin emilme hızını da azaltır. Operasyon sonrasında ghrelin adı verilen iştah hormonunun seviyesi düşer ve hastanın iştahı önemli ölçüde azalır.

    Ayrıca bakınız: Türkiye’de mide balonu

    Mini gastrik bypassın uygulanması daha basit olsa da, bu yöntem safra ve pankreas enzimlerinin ince bağırsaktan yemek borusuna sızmasına neden olur ve bazen kalan mide ve yemek borusunda ciddi iltihaplanma ve ülserasyona yol açar. Karın içine bir sızıntı olursa, bu aşındırıcı sıvılar ciddi komplikasyonlara neden olabilir.

    Neden mide küçültme yaptırılmalı?

    Türkiye’de mide küçültme işleminden faydalanabilecek kişiler, diyet yaparak kilo vermek için defalarca girişimde bulunmuş, sağlıklarını tehlikeye atacak kadar aşırı kilolu, 18 ila 65 yaşları arasında, 40 kg/m² veya daha fazla vücut kitle indeksine veya 35 ila 40 kg/m² vücut kitle indeksine sahip ve insülin direnci, uyku apnesi, kalp hastalığı veya eklem sorunları gibi obezite ile ilişkili komorbiditeleri olan kişilerdir.

    Ayrıca, bu prosedür daha önce tüp mide, mide bandı veya mide plikasyonu geçirmiş ve ameliyattan sonra kilo almış kişilerde revizyon ameliyatı olarak da uygulanabilir.

    Türkiye’de mide küçültmenin avantajları

    İstanbul’da mide küçültme, iştahı azaltarak ve küçük porsiyonlarda yemek yemeye izin vererek uzun vadeli kilo kontrolü sağlamanın mükemmel bir yoludur. Çoğu hasta kilo vermeyi ve fazla kilolarını uzun vadede korumayı başarır.

    Kilo kaybı, obezite ile ilişkili komorbiditelerin, özellikle de tip 2 diabetes mellitusun kalıcı olarak çözülmesine yardımcı olur. Ameliyat sonrası hasta memnuniyeti oranları hem psikolojik hem de fiziksel etkiler açısından yüksektir.

    Ameliyat günü enjekte edilebilir bir antikoagülan verilir ve hastalar emboli riskini azaltmak için varis çorabı (varis çorabı) giyerler. Hastalar hastaneden taburcu olduktan sonra 10 gün daha evde varis çorabı giymeli ve antikoagülan enjeksiyonları almalıdır.

    Kanama, prosedürün en sık görülen komplikasyonudur. Drenin izlenmesi olası kanamaların gözlemlenmesini kolaylaştırır. Kanamanın belirti ve semptomları arasında yorgunluk, baş dönmesi ve düşük tansiyon yer alır. Kanamanın tedavisi, kanamanın boyutuna bağlı olarak kan naklinden oluşur ve bu komplikasyonun üstesinden kolayca gelinebilir.

    Gastrik bypass ameliyatı ile ilişkili ölüm oranı ve riskler

    Tüm ameliyatlarda olduğu gibi mide ve bağırsak ameliyatlarının yapıldığı obezite cerrahisinde de ameliyat sırasında oluşan hasara ve dikişlerin yeterince iyileşememesine bağlı olarak karın içi iltihabı oluşabilir.

    Gastrik bypass tam zamanlı bir ameliyattır ve diğer mide ameliyatlarından teknik farklılıkları vardır. Gastrik bypass konusunda uzmanlaşmış doktorları seçerken, ekiplerinde diyetisyen ve bariatrik cerrahi sonrası psikolojinizle ilgilenecek bir psikolog olup olmadığına dikkat etmek önemlidir.

    Ayrıca ameliyatı gerçekleştiren hastanelerin tam donanımlı olup olmadığını ve ekiplerinin bu konuda yeterince deneyimli olup olmadığını da sormalısınız. İlk bariatrik cerrahi sonrası revizyon prosedürlerinde fistül oranı %20’ye kadar çıkabilmektedir.

    Sızıntılar için kritik bölgeler, yemek borusu-mide birleşiminde bulunan stapler hattının en yüksek noktası (%89) ve birbirini takip eden kartuşlar arasındaki bağlantılardır. Ameliyat sonrası sızıntılar akut, geç, çok geç ve kronik olarak sınıflandırılır.

    Mide küçültme ile kaç kilo verilebilir?

    Gastrik bypass, tüm obezite ameliyatları arasında en etkili kilo verme operasyonlarından biridir. Bu operasyonu geçiren bir kişi, operasyonun ertesi günü belli bir seviyede kilo vermeye başlar, ilerleyen günlerde de artarak devam eder.

    Gastrik bypass ameliyatından sonra, bir buçuk yıllık bir süre içinde fazla kiloların yaklaşık %75-80 oranında kaybedilmesi beklenir. Ancak unutulmamalıdır ki, yaklaşık 1,5 ila 2 yıllık bu süre zarfında kişilerin yeme alışkanlıkları yeniden tesis edildiğinden, verilen kilonun yaklaşık %10 ila 15’inin geri alınması söz konusu olabilir.

    Mide küçültmeden sonra ne yemeli?

    Gastrik bypass sonrasında hastalar ameliyat sonrası ikinci gün kaçak testinden geçirilir ve 15 günlük sıvı diyetine başlanır. Sıvı diyet dönemini püre haline getirilmiş gıda diyeti takip eder ve sonrasında katı gıdalar eklenir. Diyet dönemleri diyetisyeniniz tarafından size dikkatlice açıklanacaktır.

    Mide küçültme sonuçları

    Operasyon tamamlandıktan ve dikkatli beslenme süreci tamamlandıktan sonra operasyonun ilk sonuçları görülmeye başlar. Gözlenen ilk sonuçlar kilodan ziyade iştahla ilgilidir. Mide hacmi normalden yüzde doksan beş daha küçük olduğu için bir ya da iki öğünle doymak mümkündür.

    ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

    Talep üzerine ve
    sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

    %100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

    Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

    Yazar hakkında

    Maria

    Benim adım Maria. Medikal sektöründe pazarlama müdürü olarak 10 yılı aşkın deneyime sahibim. Tıbbi cihazlar da dahil olmak üzere birçok ürünü başarıyla piyasaya sürdüm ve satış ve pazarlamaya karşı büyük bir tutkum var.

    ‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️