Türkiye’de Mide Botoksu

mide botoksu fiyatı 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Türkiye’de mide botoksu hakkında bilmeniz gereken her şey! İstanbul’da ortalama fiyat nedir? Türkiye’de başarılı bir mide botoksu için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com, Türkiye’deki mide botoksu hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de mide botoksunun maliyeti nedir?

Türkiye’de mide botoksunun ortalama maliyeti 1.200 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 1.000 € ile 1.400 € arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Mide botoksu1200 €

Mide botoksu nedir?

Türkiye’de mide botoksu son yıllarda yaygın olarak kullanılmaktadır. Botulinum toksini endoskopik bir iğne kullanılarak mideye enjekte edilir. Botoks, midenin çizgili kaslarını etkileyerek kasılmalarını engeller; bu şekilde yiyeceklerin midede sindirilmesini yavaşlatır. Midenin yiyecekleri sindirmesi daha uzun sürer ve sonuç olarak tokluk hissi daha uzun sürer.

İstanbul’da botoks esas olarak midenin iştah merkezi olarak kabul edilen fundusa enjekte edilir ve bu bölgeden ghrelin hormonunun sinyalini durdurur. Sonuç olarak, prosedür iştah kontrolünü kolaylaştırır.

BOTOKS MİDEYE NASIL UYGULANIR?

Botulinum toksini hafif sedasyon altında ağrısız bir şekilde uygulanabilir. Hastalara uygulanan botoks miktarı 500 ile 1000 IU arasında değişebilmektedir. İşlem yaklaşık 15 ila 29 dakika sürer.

İşlem tamamlandıktan sonra hastalar servise transfer edilir ve en az iki saat boyunca gözlemlenir. Hastalar kendilerini eve gidecek kadar iyi hissedene kadar Tturc kliniğinde kalırlar

KİMLER MİDEYE BOTOKS ENJEKSİYONU YAPTIRABİLİR?

Daha önceki diyet kısıtlama girişimleriyle tatmin edici sonuçlar elde edemeyen, zayıflama diyetini takip etmelerine yardımcı olacak yeni motivasyon kaynaklarına ihtiyaç duyan kişiler, kilo endeksi 25 kg/m²’den fazla olan hafif kilolu kişiler veya obez olarak sınıflandırılan ancak bariatrik cerrahiyi tercih etmeyen kişiler mideye botoks enjeksiyonlarını kolayca alabilirler.

Botoks mide enjeksiyonu işleminden önce gastrit ve ülser dahil olmak üzere herhangi bir mide hastalığı tedavi edilmelidir. Hastalar tedavilerini tamamladıktan sonra botoks enjeksiyonlarını alabilirler.

TÜRKİYE’DE MİDE BOTOKSUNUN ETKİLERİ NE KADAR SÜRER?

Türkiye’de mide botoksunun etkileri işlemden yaklaşık 72 saat sonra başlar ve 4 ila 6 ay arasında sürer. Bu sürenin sonunda, hasta ideal kilosuna ulaşmadan önce yakın olan hastalık riskinin azalıp azalmadığını değerlendirmek gerekir.

Herhangi bir sağlık sorunu olmayan ve yeterli kilo vermeyi başarmış hastalarda enjeksiyonların tekrarlanmasına gerek yoktur. Ancak bu hastaların diyet ve egzersiz programlarına sadık kalmaları tavsiye edilir.

Mideye botulinum toksin enjeksiyonları ile elde edilen sonuçlardan memnun olan hastalarda prosedür 6 ay sonra tekrarlanabilir. Hasta diyetine yeterince uyuyorsa, önceki 6 ay boyunca elinden gelenin en iyisini yaptıysa ve bu süre zarfında gıda alımından şikayet etmiyorsa enjeksiyonlar arasındaki aralık uzatılabilir.

Türkiye’de mide botoksu enjeksiyonlarının tekrarlanmasının herhangi bir dezavantajı yoktur. İşlem 6 ay arayla 3 kez art arda tekrarlanabilir.

Botoksun mideye etki etmesi ne kadar sürer?

Türkiye’de mide botoksu uygulamasından sonra hastalar 3 saat içinde tamamen iyileşmektedir. Bu uygulamanın etkileri 2 ila 3 gün içinde başlar ve 4 ila 6 ay boyunca devam eder. Mide Botoksu uygulamasından sonra 3 gün içinde iştah azalır ve 2 hafta sonra kilo kaybı görülmeye başlar.

Beklenen ve hedeflenen kilo kaybı 5 ila 10 kg’dır. Botoksun ortalama etki süresi 4 ila 6 ay olduğundan, etkili kilo kaybı için Botoks uygulamasından sonraki ilk 6 ay dikkatle değerlendirilmelidir. Bu nedenle bu süreçte diyete çok dikkat edilmeli ve bir diyetisyene danışılmalıdır.

MİDE BOTOKSU ENJEKSİYONLARININ FAYDALARI NELERDİR?

Mide botoksu enjeksiyonlarının Türkiye’deki başlıca avantajları, prosedürün cerrahi olmayan doğası ve günlük yaşam aktivitelerine hemen geri dönülmesidir. İşlem herhangi bir kesi veya cerrahi dikiş içermediği için bandaj gerekmez. İyileşme süreci diğer kilo verme prosedürlerine göre daha hızlı ve daha rahattır.

Mideye botoks enjeksiyonunun olası yan etkileri nelerdir?

Her sağlık operasyonu gibi mide botoksunun da belirli yan etkileri vardır. Öyle ki, botoks tedavisi yaptırmayı düşünen kişilerin kas hastalığı ya da botoksa karşı alerjisi varsa bu işlemi yaptırmaması gerekir.

Ayrıca uzman bir doktorun istekleri doğrultusunda yapılacak kontroller de hastanın mide botoksu yaptırmaya uygun olmasını sağlayacaktır. İşte mideye botoks enjeksiyonlarının olası yan etkilerinden bazıları:

  1. Kalp ritmi sorunları
  2. Nefes almada zorluk
  3. Kalp krizi
  4. Nörolojik etkiler
  5. Gastrik nekroz
  6. Botoksa karşı alerji
  7. Dozaj riski

Mide botoksu cerrahi bir işlem gibi görünse de aslında bir tür uygulamadır. Sadece 15 ila 20 dakika içinde uygulanabilen mide botoksu, midenin çeşitli bölgelerine enjekte edilir. Kalıcı bir etkisi yoktur. Ortalama ömrü 6-7 ay ile sınırlıdır, ancak dayanıklılığı ilk birkaç ayda en fazladır, sonraki aylarda giderek azalır ve ömrünü tamamlar. Mide kaslarının kasılmasını azaltır ve sindirimi yavaşlatır.

Mide botoksu ile kaç kilo verilebilir?

İdeal kilosunun 5 ila 10 kg üzerinde olan yani ameliyat olacak kadar obez olmayan kişiler için ideal bir yöntemdir. Hiçbir sağlık sorunu olmayan 18-70 yaş arası kişilere endoskopi yapılabilir. Botoks, Türkiye’de obezite cerrahisine bir alternatif değildir.

Bu nedenle vücut kitle indeksi 40’ın üzerinde olan hastalar için mide botoksu çok faydalı olmayacaktır. Bu arada midede ülser veya gastrit şikayeti olan hastalar önce bu sorunlarını tedavi etmeli, daha sonra Botoksa geçmelidir. Sadece mide botoksu değil, hiçbir yöntem kilo kaybını garanti etmez.

Bu yüzden mucizevi bir tedavi olarak yaklaşmak iyi değildir. İştah azaltıcı etkisi var ama botokstan sonra yüksek karbonhidrat, yüksek protein ağırlıklı ve fast food tarzı besleniyorsanız ve hareket etmeden yaşamaya devam ediyorsanız başarı şansınız düşük.

Botoks uygulamasından sonra yiyeceklerin mideden bağırsaklara geçiş süresi 10 ila 12 saat kadar uzun olabilir. Bu da uzun süre çok güçlü hislere neden olur. Botoks mideye uygulandıktan sonra ortalama bir kişi ilk birkaç ay içinde 15 kilo, hatta daha fazla kilo verir.

Ancak kişinin önceki kilosu ve metabolizması burada önemli bir rol oynar. Örneğin 60 santimetre boyunda 100 kilo olan bir kişi ile 60 santimetre boyunda 150 kilo olan bir kişi aynı hızda ya da oranda kilo vermeyebilir. Pilot sayısı arttıkça kullanılabilecek ağırlık da artar.

Botoks, uygulanır uygulanmaz etkisini göstermeye başlayan bir ilaç değildir. Etkisi işlemi takip eden günlerde ortaya çıkmaya başlar ve 6 aya kadar sürer. Etkisinin geçici olmasının nedeni Botoksun doğasından kaynaklanmaktadır. Amacı ne olursa olsun, ilacın etkisi en fazla 6 ay sürer ve bu süre zarfında ilaç vücuttan yavaş yavaş atılır ve etkisini kaybetmeye başlar.

BOTOKS MİDE ENJEKSİYONU SONRASI DİYET

Türkiye’de mide botoksu enjeksiyonlarından sonra diyete uyum büyük önem taşımaktadır. Midelerine botulinum toksini enjekte edilen kişiler, prosedürün diyete uymayı kolaylaştırmak için tasarlandığını unutmamalıdır.

Bu dönemde siz ve diyetisyeniniz, yaşam tarzınıza, yeme alışkanlıklarınıza ve tat alma duyunuza uyarlanacak ve açlık hissetmeden hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştıracak dengeli miktarda karbonhidrat, yağ ve protein içeren bir diyet planlayacaksınız.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️