Türkiye’de lazer göz ameliyatı

türki̇ye lazer göz ameli̇yati fi̇yati 1
Tarafından yazılmıştır William

Türkiye’de lazer göz ameliyatı hakkında bilmeniz gereken her şey! İstanbul’da ortalama fiyat nedir? Türkiye’de başarılı lazer göz ameliyatı için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de lazer göz ameliyatı hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de lazerle göz ameliyatının maliyeti nedir?

İstanbul’da lazer göz ameliyatının ortalama maliyeti 1400 Euro’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 1.200 ila 1.600 Avro arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Lazer göz ameliyatı1400 €

Lazer göz ameliyatı nedir?

Yaygın olarak lazer göz ameliyatı olarak bilinen LASIK (laser in situ keratomileuses), görme sorunlarını düzeltmek için yapılan bir tür refraktif göz ameliyatıdır. Prosedür, göze giren ışığın daha iyi, daha net bir görüş için retinaya düzgün bir şekilde odaklanmasını sağlamak için korneayı yeniden şekillendirir. LASIK esas olarak hipermetropi (ileri görüşlülük), miyopi (yakın görüşlülük) ve astigmatizmayı tedavi etmek için kullanılır. Bazı durumlarda LASIK, hafif ve orta dereceli kırma kusurları olan kişilere de uygulanabilir.

Prensip olarak, LASIK ameliyatı ağrısız ve hızlıdır. Sonuçlar gözlük veya kontakt lenslerle daha iyi görmeyi sağlar. Ameliyat 21 ila 40 yaş arasındaki kişilere uygulanabilir. Bazen, 40 yaşın üzerindeki kişiler de prosedüre tabi tutulabilir.

LASIK’in herkes için uygun olmadığını bilmek önemlidir. Keratokonus, bağışıklık sistemi bozuklukları, büyük göz bebekleri, ileri glokom, diyabetik göz problemleri, geçirilmiş herpes göz enfeksiyonu, otoimmün bozukluklar ve kuru göz gibi bazı durumlarda hastalara prosedürün uygulanması tavsiye edilmez. Bu tür bir ameliyatı düşünmeden önce göz doktorunuza danıştığınızdan emin olun.

LASIK öncesinde miyop, hipermetrop veya astigmat olabilirsiniz ve muhtemelen gözlük veya kontakt lenslere bağımlısınızdır. Gözlük veya kontakt lens takmak aktivitelerinizi kısıtlar. LASIK’ten sonra net bir görüşe sahip olabilir ve örneğin spor yaparak aktif bir yaşam sürebilirsiniz. Prosedür yaşam kalitenizi önemli ölçüde artıracaktır.

Türkiye’de prosedür neleri içerir?

İşlemden önce, göz doktorunuz size operasyona nasıl hazırlanacağınız konusunda talimatlar verecektir. Korneanız ölçülecek ve tıbbi geçmişiniz değerlendirilecektir. Düzenli olarak kontakt lens kullanıyorsanız, kontakt lensler korneanızın şeklini değiştirebileceğinden, operasyondan en az birkaç hafta önce lens kullanmayı tamamen bırakmanız gerekecektir.

LASIK sırasında, uzanmış bir sandalyede sırt üstü yatacaksınız. Prosedür, gözlerinizi uyuşturan topikal anestezi altında gerçekleştirilir. Göz kapaklarınızı açık tutmak için bir alet kullanılır.

Cerrahınız mikrokeratom adı verilen küçük bir cerrahi alet veya femtosaniye lazer kullanarak gözünüzün (kornea) ön kısmında küçük bir menteşeli flep keser. Menteşeli kapak daha sonra alttaki korneaya erişmek için geri katlanır. Göz doktorunuz daha sonra programlanmış bir lazer kullanarak korneanızı yeniden şekillendirir.

Kornea yeniden şekillendirilir, böylece göze giren ışık retinaya daha hassas bir şekilde odaklanarak görmeyi iyileştirir. Kornea yeniden şekillendirildikten sonra flep tekrar yerine yerleştirilir. Flep herhangi bir dikiş olmadan normal şekilde iyileşir.

Lazer göz ameliyatı (LASIK) için Türkiye’de ne kadar kalmam gerekiyor?

LASIK genellikle ayakta tedavi esasına göre gerçekleştirilir; bu da topikal anestezi ve sedasyonun etkileri geçtikten sonra hastaneden ayrılabileceğiniz anlamına gelir. İşlemin kendisi her iki göz için 30 dakika kadar sürebilir. Ancak hastaneden ayrıldıktan hemen sonra Türkiye’den ayrılmamalısınız. Önerilen kalış süresi, vücudunuzun iyileşmesine ve takip muayenesine katılmanıza izin vermek için yaklaşık 3 ila 5 gündür. Bu kontrol sırasında göz doktorunuz gözünüzün sağlığını ve görme keskinliğinizi değerlendirecektir.

Türkiye’de lazer göz ameliyatı (LASIK) prosedürleri için iyileşme süresi nedir?

İşlemin yapıldığı gün görüşünüz bulanık veya bulanık olabilir. Ancak, görüşünüz işlemi takip eden iki gün içinde iyileşecektir. İşiniz fiziksel olarak zorlayıcı değilse, operasyondan sonra 2 ila 3 hafta içinde işinize dönebilmeniz gerekir. Gözleriniz LASIK’ten sonra yaklaşık 6 ay boyunca iyileşmeye ve gelişmeye devam edecektir.

Türkiye’de lazer göz ameliyatı (LASIK) sonrası ne tür bir bakım gereklidir?

En iyi sonucu almak ve komplikasyonlardan kaçınmak için göz doktorunuzun tüm talimatlarına uyduğunuzdan emin olun. Gözlerinizin düzgün bir şekilde iyileşmesini sağlamak için iyileşme döneminiz boyunca yorucu aktivitelerden kaçınmanız gerekebilir. LASIK’ten sonra genellikle travmaya daha duyarlı olduklarından gözlerinizi her zaman yaralanmalardan koruyun. Görüşünüzü kontrol etmek için düzenli takip ziyaretlerine katılmanız gerekebilir, ancak bu normalde yerel göz doktorunuzla yapılır.

LASIK’in diğer göz hastalıklarına yakalanmanızı engellemediğini unutmayın, bu nedenle gözlerinizi her zaman koruyun. Görme kalitenizi korumak için sağlıklı beslenin, gözlerinizi güneş ışınlarından korumak için bir güneş gözlüğü takın, gözlerinizi yormamak için bilgisayarda çalışırken veya cep telefonunuzu kullanırken ara verin, uzun bir günün ardından yeterince uyuyun ve düzenli olarak göz doktorunuza görünün.

Türkiye’de lazer göz ameliyatı (LASIK) başarı oranı nedir?

LASIK çok yüksek bir başarı oranına sahiptir. Çalışmalar, miyop hastalarının %95’inin ameliyattan sonra 20/25 görüşe ulaşabildiğini göstermiştir. LASIK ameliyatı geçiren her 10 kişiden 8’inden fazlası artık günlük aktivitelerinde gözlük veya kontakt lense ihtiyaç duymamaktadır.

Elde ettiğiniz sonuçlar, spesifik kırma kusurunuz da dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlıdır. Düşük dereceli miyopisi olan kişiler genellikle en iyi sonuçları elde ederler. Hipermetrop, yüksek miyop ve astigmatı olan kişiler için sonuçlar daha az öngörülebilirdir.

Bazı LASIK hastalarının görüşlerini iyileştirmek için ikinci bir operasyona ihtiyaçları vardır çünkü operasyonun sonuçları yetersiz düzeltmeye yol açmıştır. Çok nadir durumlarda, bazı kişilerin gözleri, başka bir göz problemi, anormal yara izi ve hormonal dengesizlikler gibi belirli koşullar nedeniyle operasyondan önceki görme seviyesine yavaşça geri dönebilir.

LASIK ayrıca kuru gözler, kamaşma, çift görme, haleler, düşük düzeltmeler, aşırı düzeltmeler, flep sorunları, astigmatizm, gerileme, görme kaybı ve görme değişiklikleri dahil olmak üzere bilmeniz gereken bazı riskler taşır. Bu riskleri göz doktorunuzla konuştuğunuzdan emin olun.

Türkiye’de lazer göz ameliyatına (LASIK) alternatifler var mı?

LASIK’in ana alternatifi fakik göz içi lens implantasyonu ve Epi-Lasik’tir. Fakik göz içi lens implantasyonu ile kornea katmanları soyulmaz veya kesilmez. Bunun yerine, görüşünüzü iyileştirmek için yapay bir silikon veya plastik lens implante edilir.

Epi-Lasik’te doğal kristal lensiniz bir lazer kullanılarak çıkarılır ve yerine yapay bir göz içi lensi yerleştirilir. Yapay lens berrak kaldığından ve yaşlanmadığından, sonuçlar diğer refraktif prosedürlerden daha uzun süre dayanır.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

William

Adım William Royer ve karmaşık bilimsel verileri yazma konusunda deneyimli bir tıp yazarıyım. İmmünoloji ve hematoloji alanlarında uzmanım. Doktorlar, hemşireler ve hasta savunucuları da dahil olmak üzere çeşitli sağlık profesyonelleriyle yakın bir şekilde çalışmaktan büyük ilham alıyorum.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️