Türkiye’de Otoplasti

otoplasti Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Türkiye’de otoplasti, yüz ile daha uyumlu hale getirmek için kulağın görünümünü değiştirmeyi içeren cerrahi bir operasyondur. Ana amacı çıkıntılı kulakları yeniden dikmektir.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de otoplasti hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de otoplasti ne kadara mal olur?

Türkiye’de otoplastinin ortalama maliyeti 1.600 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 1.300 € ile 1.900 € arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Otoplasti1600 €

Otoplasti nedir?

İstanbul’da otoplasti, yüz ile daha uyumlu hale getirmek için kulağın görünümünü değiştirmekten oluşan Türkiye’de cerrahi bir operasyondur. Ana amacı, çıkıntılı kulakları yeniden dikmektir.

Kulak, kişinin dış görünüşünü etkileyen ve hem estetik hem de işlevsel öneme sahip bir organdır. Kulakta en sık görülen estetik bozukluk, kulağın sıkışarak deforme olmasıdır. Estetik kulak ameliyatı en yaygın kozmetik cerrahi türüdür. Kepçe kulak ameliyatı ile kulağın açıları düzeltilir ve başa yaklaştırılır.

Normalde kulak ile kafatası arasındaki açı 30 ila 35 derece arasındadır. Kulakları çıkık olan kişilerde bu açı artmaktadır.

Günümüzde çıkık kulaklar nüfusun %5’inden fazlasını etkilemektedir. Hasta üzerindeki fizyolojik etkisi önemsiz olsa da psikolojik ve estetik açıdan ciddi bir etkisi vardır. Kulak deformitesi temel olarak kulak kepçesinin kafatası ile yaptığı açının fazlalığı ve dış kulak kıvrımının yokluğundan oluşur.

Öncesi ve sonrası fotoğraflar

Otoplasti için ideal yaş kaçtır?

Kulak 5-6 yaşlarında %98 oranında gelişmiştir. Bu ameliyatlar bu yaş grubunda okul öncesi dönem için idealdir. Bunun nedeni çocukların okulda arkadaşları tarafından sosyal olarak travmatize edilmesini önlemek ve çocuğun özgüven kaybına uğramaması için Türkiye’de otoplastinin erken yaşlarda yapılması önerilmektedir.

Ülkemizde bu sağlıklı bir istatistik olmamakla birlikte, oranlar her iki cinsiyet için de aşağı yukarı eşittir. Ancak kız çocukları daha ileri yaşlarda saçları ile kulaklarını kapatabilmektedirler.

Beş ya da altı yaşından sonra toparlayamıyorlar. Bu yaşlarda kulak kıkırdağının gelişimi tamamlandığı için düzelme olmuyor. Belirgin bir kulak deformitesi çocuklar üzerinde ağır bir psikolojik yük oluşturabilir.

İlkokul döneminde arkadaşları tarafından alay edilen çocuklarda özgüven kaybı, toplum içine çıkamama, topluluk önünde konuşamama, derslerde başarısız olma ve okula gitmeme gibi psikolojik travmaya bağlı belirtiler de görülebilir.

Kepçe kulak ameliyatı öncesi

Görüşme sırasında hastanın ameliyata uygunluğu ve beklentileri değerlendirilir. Türkiye’de otoplasti hakkında detaylı bilgi verilir ve hasta ameliyat öncesi ve sonrası işlem hakkında bilgilendirilmelidir.

Lokal anesteziden faydalanamayan hastalar genel anestezi altında da ameliyat edilebilir.

Türkiye’deotoplasti ameliyatı prosedürü

Kepçe kulak ameliyatı genellikle lokal anestezi altında bir ila bir buçuk saat içinde gerçekleştirilir. Hastanede yatmayı gerektirmeyen ağrısız bir operasyondur. Kulak kıkırdağını şekillendirmek ve kafatasına yaklaştırmak için cerrahi kordonlar kullanılarak kulağın arkasından kesiler yapılır.

Ameliyattan sonra

İstanbul’da otoplasti sonrası hastalar lokal anestezi altında ameliyattan sonra evlerine gidebilirler. Gerekli olan tek şey birkaç gün boyunca ağrı kesici kullanmaktır. Doktorunuzun bu konudaki tavsiyesi son derece önemlidir. Birkaç gün sonra hasta işine dönebilir.

Yeni oluşan kıkırdak kordonlarla yerinde tutulur ve kulak dokuya yapışana kadar spor bandanaları kullanılır. Bu dönem yaklaşık 6 hafta sürer.

İyileşme döneminde geceleri kafa bandı takmak gerekir

Fiyat nasıl belirleniyor?

  • Operasyonun zorluğu
  • Anestezi türü,
  • Kullanılacak yöntemlerin türü,
  • Otoplastinin tek kulakta mı yoksa her iki kulakta mı yapılacağı,
  • Kepçe kulak dışındaki sorunlar,
  • Hastane türü (kamu veya özel),
  • Hastanede kalış süresi,

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️