Macaristan’da kemik grefti

kemik grefti fiyatı macaristan 1 1
Tarafından yazılmıştır Laurence

“Kemik grefti” terimi kulağa biraz korkutucu gelebilir, ama aslında öyle değil! Budapeşte, Macaristan’da kemik grefti, kemik büyütme olarak da bilinir.

EniyiKlinik.com, Macaristan’daki kemik grefti hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Macaristan’da kemik grefti fiyatı

Macaristan’da Budapeşte’de bir kemik greftinin ortalama maliyeti 800 Avro’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 700 avro ile 900 avro arasında değişebilir.

ProsedürMacaristan Fiyatı
Kemik grefti800 €

Kemik grefti nedir?

“Kemik grefti” terimi kulağa biraz korkutucu gelebilir, ancak gerçekten öyle değil! Budapeşte’ de Macaristan’da kemik grefti, aynı zamanda kemik büyütme olarak da bilinir, basit, hızlı ve inanılmaz derecede yaygın bir prosedürdür.

Geçmişte, kemik vücudun başka bir yerinden, genellikle çene veya kalçanın başka bir yerinden alınır ve etkilenen bölgeye granüller eklenirdi. Son yıllarda, granüller ya sığır ya da sentetik olmuştur. Hayvansal kökenli herhangi bir malzemenin kullanılmasını kesinlikle istemiyorsanız, lütfen randevunuz sırasında bunu belirtin.

Kemik greftine ihtiyacım olup olmadığını nasıl anlarım?

Budapeşte’ye başvurduğunuzda, tedavi edilecek bölgenin bir röntgenini gönderdiğinizden emin olun. Tedavi edilecek sadece bir alanınız varsa, küçük bir röntgen size maliyet hakkında kabaca bir fikir vermek için yeterli olabilir, ancak birkaç alanın veya tüm ağzın tedavi edilmesi gerekiyorsa, panoramik bir röntgen (OPG) gerekli olacaktır.

Macaristan’da neden kemik grefti?

Çenenizdeki alveolar kemiğin tek bir işlevi vardır: dişlerinizi yerinde tutmak. Bir diş eksikse, kemiğe artık ihtiyaç duyulmaz ve erimeye başlar.

Sonunda bir implant yaptırmaya karar verdiğinizde veya yüzünüzün sarkmaya başladığını fark ettiğinizde, implantı yerinde tutmak için önce bir kemik greftine ihtiyacınız olacaktır. Başka nedenlerle de kemik kaybedebilirsiniz.

  • Periodontitis
  • Kaza gibi yüz travmaları
  • Gelişimsel veya genetik kusurlar

Kemik grefti ağrılı mıdır?

Çene kemiğinde çok fazla sinir yoktur, bu nedenle prosedür düşündüğünüz kadar acı verici değildir. Bununla birlikte, sizi daha rahat ettirmek için, prosedürü ağrısız hale getirmek için size lokal anestezi verilecektir.

Ayrıca sedasyon da tercih edebilirsiniz. İlgili bölge sonrasında iki güne kadar ağrılı olabilir ve ibuprofen ve/veya parasetamol gibi tercih ettiğiniz ağrı kesicileri alabilirsiniz.

Kemik grefti ile ilişkili riskler nelerdir?

Macaristan’da kemik grefti çok yaygındır ve genellikle implant yerleştirmenin ayrılmaz bir parçasıdır. Genellikle sorun teşkil etmeyen basit bir ayakta tedavi prosedürüdür. Enfeksiyon riski vardır ve bu durumda bazı kişilere antibiyotik verilir.

Budapeşte’de kemik grefti türleri

Yeniden oluşturulacak kemik miktarına ve implantın çenede nereye yerleştirileceğine bağlı olarak üç tip kemik grefti vardır. Bunlar küçük, orta ve büyük kemik greftleri olarak düşünülebilir.

Küçük kemik grefti veya kemikçik grefti

Bunlar diş çekimi ile aynı zamanda gerçekleştirilir ve herhangi bir kemik erimesini önler. Bu, Macaristan’da diş başına yaklaşık 180 €’ya mal olan ucuz bir prosedürdür.

Tanecikli sentetik bir malzeme olan az miktarda hidroksiapatit diş yuvasına yerleştirilir ve bir zar ve birkaç çözülebilir dikişle yerinde tutulur. Takip eden aylar boyunca, kendi kemiğiniz apatiti büyüyüp implantınız için stabil bir ortam oluşturmak için bir çerçeve olarak kullanır.

Orta boy kemik grefti

Diş veya dişler bir süredir eksikse, diş hekimi etkilenen bölgede küçük bir kesi yapacak, kemik yüzeyini hazırlayacak ve hidroksiapatit granülleri veya daha sıklıkla tek başına apatit ile birlikte çenenin başka bir kısmından alınan yongaları yerleştirecektir. Greft bir membran ile yerinde tutulur ve ardından dikilir.

Büyük kemik grefti

Bu, çok uzun süredir dişsiz olan kişilerde, genellikle protez kullananlarda yapılmalıdır. O kadar az kemik kalmıştır ki artık protezlerini takamazlar.

Budapeşte’deki prosedür ortalama greft ile aynıdır, ancak doğal kemiğin implantları yerleştirmek için yeterli yükseklik ve genişlikte gelişmesi çok daha uzun sürer. Bazen kalça veya kaval kemiğinden kemik kullanmak gerekebilir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Laurence

Benim adım Laurence Tung. Çeşitli alanlarda bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Son zamanlarda romatoloji ve hiperkolesterolemi gibi terapötik alanları ele aldım. Ayrıca genomik, epigenetik, moleküler biyoloji ve biyokimya alanlarında da uzmanlığım var. EniyiKlinik.com'un sağlık turizmi konusunda kaliteli makaleler yayınlamasına yardımcı oluyorum.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️