İspanya’da IVF sperm bağışı

fiv price sperm bağişi i̇spanya 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Bir sperm donörü bulmak, bir yumurta donörü bulmaktan çok daha basit – ve çok daha ucuz – olabilir. Ancak bu, İspanya’da bir sperm donörü ile IVF yapma kararının kolay bir karar olduğu anlamına gelmez.

EniyiKlinik.com sizi İspanya’daki IVF sperm donasyonu hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Sommaire
 [show]

    İspanya’da IVF sperm donasyonunun fiyatı

    İspanya’da sperm donasyonu ile IVF’nin ortalama maliyeti 3.500 Euro’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 3.000 Euro ile 4.000 Euro arasında değişebilir.

    ProsedürFiyat İspanya
    Sperm donasyonu ile IVF3500 €

    IVF sperm donasyonu nedir?

    Bir sperm donörü seçmek siz ve eşiniz için önemli bir karar olabilir. İşte akılda tutulması gereken duygusal – ve yasal – hususlar.

    Bir sperm donörü bulmak, bir yumurta donörü bulmaktan çok daha basit ve çok daha ucuz olabilir. Ancak bu, İspanya’da bir sperm donörü ile IVF yapma kararının kolay bir karar olduğu anlamına gelmez.

    Sonuçta, çocuğunuzun DNA’sının yarısını siz seçeceksiniz, bu yüzden seçici olmanız gereken bir zaman varsa, işte budur. Buna ek olarak, donörün çocuğunuzun hayatına dahil edilip edilmeyeceği de dahil olmak üzere dikkate alınması gereken yasal ve duygusal hususlar vardır.

    İşte bir sperm donörü ararken aklınızda bulundurmanız gerekenler.

    Sperm donörü nedir?

    Sperm donörü, hamile kalmaya çalışan bir kadına veya çifte sperm hücreleri içeren sperm bağışlayan bir erkektir. Anonim bir donör veya doğrudan sperm bağışı yapabilen bir arkadaş veya akraba kullanmayı seçebilirsiniz.

    Kimler sperm bağışlamayı düşünmelidir?

    Bekar insanlar ve çiftler sperm bağışı için adaydır. Örneğin, aynı cinsiyetten bir çift veya bekar bir kadın da sperm donörü kullanmaya karar verebilir.

    Heteroseksüel çiftler söz konusu olduğunda, erkek partnerlerden biri kısırlıkla mücadele ediyorsa (veya her iki erkek partnerin de kısırlık sorunu varsa), gelecekteki iki ebeveyn bir sperm donörü kullanmaya karar verebilir, ancak bu nadiren ilk seçenektir, çünkü spermle ilgili sorunlar genellikle in vitro fertilizasyon ile çözülebilir.

    Sperm bağışı süreci nedir?

    Sperm donörü olmak isteyen erkekler – ister sperm bankası ister doğrudan bağış yoluyla olsun – çeşitli kalıtsal ve tıbbi durumlar için bir tarama sürecinden geçmelidir:

    • Sperm donörleri tam bir aile ve tıbbi geçmiş almalıdır.
    • Genetik testlerden geçmelidirler.
    • Sperm donörleri ruh sağlığı sorunları açısından taranmalıdır.
    • Donörler ayrıca HIV, hepatit, gonore ve sifiliz dahil olmak üzere bulaşıcı hastalıklar açısından da taranmalıdır. Anonim donörlerden alınan sperm, donör bu hastalıklar için tekrar taranana ve testler negatif çıkana kadar en az altı ay karantinada kalmalıdır.
    • Bir donörün sperminin kalitesi değerlendirilmelidir ve bu da zaman alabilir. Bazı bankalar spermleri en az altı ay boyunca bulaşıcı hastalıklar açısından test etmeye devam etmektedir.

    Sperm donörü gereksinimleri

    Erkekler sperm bağışında bulunmadan önce bir dizi gereksinimi karşılamalıdır. Aslında, bazı sperm bankaları tüm başvuru sahiplerinin %1’inden daha azını onayladıklarını belirtmektedir. Genel olarak, bu aşağıdaki erkeklerle sınırlıdır:

    • 18-39 yaşları arasında (bazı sperm bankaları yalnızca 34 yaşın altındaki erkekleri kabul etse de)
    • HIV ve hepatit C gibi bulaşıcı hastalıklardan arınmış olmak
    • Kistik fibrozis gibi belirli genetik veya tıbbi rahatsızlıklara sahip olmamak.
    • Alkol veya uyuşturucu kullanımı geçmişi veya kanıtı olmaması
    • Bipolar bozukluk veya şizofreni gibi belirli akıl hastalıklarından muzdarip olmamak

    Bazılarının ayrıca boy, eğitim, mesleki durum ve sperm bankasından sperm bankasına değişen diğer gereksinimleri vardır. Bazıları ayrıca sabıka geçmişi kontrolleri de yapar.

    Bir sperm donörünün maliyeti nedir?

    Bir donörden sperm elde etmek ucuz değildir. Fiyatlar büyük ölçüde değişebilse de, bir şişe için yaklaşık 1.000 $ ödemeyi bekleyebilirsiniz – ve bu, aylık veya gönderi başına yüzlerce dolara kadar çıkabilen depolama ve nakliye maliyetlerini veya tohumlama sürecini saymaz.

    Neleri kapsadığını öğrenmek için sigorta şirketinize danışın. Bazı planlar doğurganlık tedavilerini kapsarken, diğerleri kapsamaz.

    Sperm donörüne ne kadar ödeme yapılır?

    Sperm bağışı için ücretlendirme değişebilir, ancak ayda birkaç yüz dolar ile 1.500 dolar arasında kazanmayı bekleyebilirsiniz.

    Genel olarak, sperm bankaları ücretlerini kasıtlı olarak düşük tutarlar – süreç için sizi telafi edecek kadar ödeme yaparlar, ancak bunu sadece para için yapmanıza neden olacak kadar değil.

    Sperm bağışlamanın avantajları nelerdir?

    Hem gelecekteki ebeveynler hem de sperm bağışçıları için birçok avantaj vardır:

    Kadınlar (veya sperm bağışı alıcıları) için:

    • Gebe kalabileceksiniz. Bazı kadınlar ve çiftler için sperm bağışı, çocuk sahibi olma hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacaktır.
    • Sperm donörlerinin sağlık durumu genellikle iyidir. Sperm donörü olmak için erkeklerin bir dizi genetik, psikolojik ve tıbbi testten geçmesi gerekir. Birçok banka ayrıca hem yetişkin hem de çocuk donörün bir fotoğrafını sağlar ve boy, saç rengi, IQ, eğitim, hobiler vb. gibi özellikleri listeler.

    Sperm donörü olan erkekler için:

    • Maddi olarak tazmin edileceksiniz. Sperm donörleri sadece sembolik bir miktar öderler.
    • Bir kadına veya çifte çocuk sahibi olmaları için yardım edeceksiniz. Bu, çocuk sahibi olmak için son bir girişim olabilir, bu nedenle ebeveyn olma hayalini gerçekleştirmeye yardımcı oluyorsunuz.
    • Ücretsiz sağlık testlerinden yararlanabileceksiniz. Sperm bankaları potansiyel donörler üzerinde genetik ve tıbbi testler yapmaktadır.

    Sperm donörü kullanmanın riskleri ve dezavantajları nelerdir?

    Donör FDA yönergelerine uygun olarak seçildiği sürece sperm bağışı ile ilişkili önemli bir sağlık riski yoktur, ancak bir donör kullanmanın bazı dezavantajları olabilir.

    Faydaların potansiyel dezavantajlardan daha ağır basıp basmayacağına karar vermek size – veya size ve eşinize – bağlıdır.

    Kadınlar için:

    • Sperm bağışı uzun bir süreç olabilir. Genel olarak, sperm bankaları spermi tohumlama için kullanmadan önce en az 180 gün boyunca dondurur. Bu süre zarfında sperm, HIV, sifiliz, Zika ve diğerleri gibi enfeksiyonları tespit etmek için başka testlerden geçer.
    • Sperm donörü çocuğunuzun hayatına dahil olmak isteyebilir. Yasalar eyaletten eyalete değişmekle birlikte, bilinen bir sperm donörünün genellikle çocuğa karşı ebeveynlik hakları veya mali yükümlülükleri yoktur. Donörün çocuğunuzun hayatına ne derece dahil olmasını (veya olmamasını) istediğinize bakılmaksızın, sizin ve donörün hak ve sorumluluklarını özetleyen bir sözleşme hazırlayabilecek bir avukat kullanmayı düşünmelisiniz. Anonim donörler için yapılan sözleşmeler de genellikle donörlere herhangi bir hak veya ayrıcalık sağlamaz. Bununla birlikte, bazı sperm bankaları, bir donörün talep etmesi halinde bilgilerinin 18 yaşındaki bir çocuğa verilmesini seçebileceği kimlik ifşa programları sunmaktadır.
    • Bir danışmana veya terapiste danışmalısınız. Bir sperm donörü kullanmaya karar vermeden önce nitelikli bir danışmanlık uzmanıyla görüşmek önemlidir. Bu, çocuğunuzun hayatına bilinen bir donörü dahil etmek isteyip istemediğiniz de dahil olmak üzere, donör spermi ile gebe kalan bir çocuğu yetiştirme konusunda sahip olabileceğiniz endişeleri veya soruları tartışmanıza olanak tanıyacaktır. Bir genetik danışmanla görüşmek de faydalı olabilir.
    • Sadece donörünüzün spermini kullanabileceksiniz. Çoğu klinik, donör spermini eşinizin spermiyle “karıştırmanıza” izin vermeyecektir. Ayrıca, gelecekte daha fazla çocuk sahibi olmak istiyorsanız – ve onların biyolojik bir babayı paylaşmasını istiyorsanız – aynı kaynaktan daha fazla sperme ihtiyacınız olacağını unutmayın.

    Sperm donörü olan erkekler için:

    • Sperm bağışlamadan önce en az iki ila üç gün boyuncaboşalmaktan kaçınmanız gerekecektir.
    • Biyolojik çocuğunuzla asla tanışamayabilirsiniz. Öte yandan, biyolojik çocuğunuz gelecekte sizinle bir ilişki geliştirmek isteyebilir.
    • Bu bilgiyi daha sonraki bir tarihte açıklamak isteyebilirsiniz. Örneğin, gelecekteki partnerinize veya çocuklarınıza sperm bağışınızdan bahsetmek isteyip istemediğinize karar vermeniz gerekecektir.
    • Sperm donörü olmadan öncepsikolojik danışmanlık almanız gerekecektir.

    Sperm donörü olmaya veya çocuk sahibi olmak için bir sperm donörü kullanmaya karar verirseniz, neye bulaştığınızı bildiğiniz ve uygun uygulayıcılar ve danışmanlarla konuştuğunuz sürece, her şeyin yolunda gitmesi ve dahil olan herkes için ödüllendirici bir deneyim olması için iyi bir şans vardır.

    İspanya’da sperm donasyonu ile IVF’nin ortalama maliyeti 3.500 €’dur. İhtiyaçlara bağlı olarak fiyat 3.000 Euro ile 4.000 Euro arasında değişebilir.

    ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

    Talep üzerine ve
    sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

    %100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

    Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

    Yazar hakkında

    Manuella

    Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

    ‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️