Türkiye’de çift çene liposuction

Çift Çene Liposuction Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

Türkiye’de İstanbul’da çift çene liposuction, kanül adı verilen küçük bir tüpün çeşitli noktalardan çeneye yerleştirilmesiyle çalışır. Nazik emme kullanılarak, her konumdan küçük stratejik miktarlarda yağ alınır.

EniyiKlinik.com Türkiye’de çift çene liposuction hakkında bilgi verir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de gıdı liposuctionının maliyeti nedir?

İstanbul, Türkiye’de çift çene liposuctionının ortalama maliyeti 2.100 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 1.700 € ile 2.500 € arasında değişebilir.

ProsedürlerTürkiye Fiyatı
Gıdı Liposuction2100 €

Çift çene liposuction nedir?

Türkiye’de İstanbul’da çift çene liposuction, kanül adı verilen küçük bir tüpün farklı noktalardan çeneye yerleştirilmesiyle çalışır. Nazik emme kullanılarak, her konumdan küçük stratejik miktarlarda yağ alınır. Sonuç, çene altında daha az miktarda yağ ile daha pürüzsüz, daha düzgün bir profildir, böylece gıdı ortadan kalkar.

Kaçımız tehlikeli bir selfie veya düğün fotoğrafında birdenbire ortaya çıkan ve ‘kamera asla yalan söylemez’ diyen kişiye lanet etmemize neden olan fazladan bir çenenin utancını yaşadık?

Gıdı genellikle aşırı kilolu olmak veya kötü beslenmekle ilişkilendirilir, ancak gerçek şu ki yaş ve genetik de cildin sarkmasında bir faktördür.

Gıdıya ne sebep olur?

Sağlık uzmanları bu durumu “submental dolgunluk” olarak adlandırmaktadır. Çene ve boyun bölgesinin altındaki aşırı hacimden kaynaklanır. Boyun çevresinde birikir ve başka bir çene oluşturuyormuş gibi görünen bir kırışıklık oluşturmak için aşağı doğru sarkar.

Çene belirginliğinin olmaması da hızlı kilo kaybı gibi gıdı görünümü verebilir ve submental dolgunluk hem erkekleri hem de kadınları etkileyebilir.

Fazla hacim genellikle bir dizi faktörden kaynaklanır:

  • Aşırı boyun yağı
  • Gevşek cilt
  • Küçük veya zayıf çene
  • Platizma kasının sarkması
  • Sarkmış tükürük bezi

Yaygın bir yanılgı, aşırı yağ dokusunun tek başına görünür çift çeneye neden olduğudur, oysa genellikle yukarıdaki faktörlerin bir kombinasyonudur.

Doğal yaşlanma da önemli bir nedendir; cilt yaşla birlikte elastikiyetini kaybederek sarkmaya daha yatkın hale gelir. Bazı insanların genetik olarak submental dolgunluk geliştirme olasılığı diğerlerine göre daha yüksektir. Kilo alımının da bir etkisi olabilir ve insanlar genellikle bu bölgedeki yağların sıkı egzersiz ve diyete rağmen ortadan kaldırılmasının özellikle zor olduğunu fark ederler.

Çift çenenin psikolojik etkileri yıkıcı olabilir ve özgüvene gerçekten zarar verebilir; insanlar gülümsemekten veya fotoğraf çektirmekten korkarlar. Gıdı bir yüze yıllar ekleyebilir, hatta gerçekte olduğundan daha ağır görünmesine neden olabilir.

Buna katkıda bulunabilecek sayısız faktör vardır, bu nedenle gıdı yaygın bir sorundur. Bununla birlikte, kliniğimizde gülümsemenizi yeniden kazanmanıza yardımcı olacak bir dizi tedavi mevcuttur.

Çift çene kaldırma prosedürleri

Türkiye ‘de gıdıdan kurtulmak için bir dizi estetik ameliyat mevcuttur. Bunlar şunları içerir

1- Tümesan liposuction (veya mikrolipo): Çene ve boyun konturu şekillendirilirken deri altındaki yağlar alınır. Türk cerrah deri altına küçük bir kesi yapar, küçük bir kanül yerleştirir ve yağı emer. Liposuction genellikle genel bölgeyi uyuşturmak için sadece lokal anestezi gerektirir.

2 – Vaser lipo: Benzer şekilde, çene ve boyun için lazer lipo, bu bölge için çene ve boynu uzman hassasiyetiyle hızlı bir şekilde yeniden tanımlayan bir seçenektir. Sonuçlar genellikle alt yüzün tamamında görülebilir.

3 – Yüz Germe : Bu ameliyat, doktorların çene ve boyun çevresindeki yağ ve gevşek, sarkmış cildi çıkarmasına ve gıdı oluşumunu ortadan kaldırmasına olanak tanır. Yüz germe lokal anestezi altında yapılabilir, ancak çoğu insan genel anestezi alır.

4 – Boyun germe: Birkaç çeşit boyun germe prosedürü vardır. Servikoplasti fazla deriyi alır ve platismaplasti boyun ve çene hatlarını iyileştirmek için boyun kaslarını sıkılaştırır. Bazı cerrahlar genellikle geleneksel bir yüz germe işlemini bu prosedürle birleştirir ve bu da boynun birkaç ay boyunca sıkı hissetmesine neden olabilir.

Türkiye’de gıdı için mikro liposuction

Tümesan sıvı olarak bilinen lokal anestezik, adrenalin ve tuzlu su tedavi edilecek bölgeye enjekte edilir. Bu sıvı bölgeyi uyuşturur ve hedeflenen alanın veya alanların şişmesine ve sertleşmesine neden olarak yağ hücrelerini çevreleyen dokudan ayırır.

Daha sonra küçük, neredeyse görünmez bir kesi yapılır ve yağ mikrokanüller kullanılarak alınır. Genel olarak, bu yöntemle yaklaşık 10 ila 20 ml yağ alınır, bu da gıdı veya submental şişlik görünümünü azaltmak için genellikle fazlasıyla yeterlidir. İşlem 45 dakika ile 2 saat arasında sürer.

Operasyondan hemen sonra aynaya bakarsanız, anında bir değişiklik fark edeceksiniz. Bununla birlikte, şişliğin tamamen inmesi ve nihai sonucun netleşmesi yaklaşık üç ila dört hafta sürer.

İstanbul’daki bu operasyonun sonuçları, yağ hücrelerinin ortadan kaldırılması nedeniyle kalıcıdır. Bununla birlikte, tüm hastalarımıza tavsiye ettiğimiz gibi, sağlıklı bir yaşam tarzı benimsemek ameliyat sonrası bakımın en önemli yönüdür ve ideal kilonuzu korumanız gerekecektir.

Türkiye, bu gelişmiş prosedürü gerçekleştirmek için non-invaziv liposuction konusunda dünyaca ünlüdür. Mikroliposuction, sonuçların hızı, güvenliği ve kalitesi nedeniyle gıdı görünümünü azaltmak için en iyisi olmasa da en iyi seçeneklerden biridir.

İyileşme süresi

Mikrolipo ile kesinti süresi minimumdur ve birçok kişi 48 saat içinde işine dönebilir. Birçoğu yedi gün içinde normal faaliyetlerine devam edebileceklerini hissetmektedir. Türk cerrah sizi sık sık izleyecek ve ameliyattan sonra yeniden uyum sağlamanıza yardımcı olacaktır. Hastalar 10 ila 14 gün içinde normal aktivitelerine dönebilir ve iki haftadan itibaren egzersiz yapabilirler.

Gıdı için Vaser liposuction

Vaser Lipo tekniği, Türkiye’de gıdı liposuctionının yukarıda açıklanan mikrolipo tekniğinden farklı bir şeklidir, ancak genellikle lokal anestezi veya sedasyon altında gerçekleştirilir.

Tedavi edilecek bölgede küçük mikro kesiler yapılır ve burada dokuları genişletmek için şişen bir sıvı enjekte edilir. Bölgedeki yağ dokusunu titreştiren ve parçalayan ultrason enerjisini göndermek için kesilere küçük bir prob yerleştirilir.

Daha sonra bir kanül, nazik bir emme cihazı kullanarak yağı çıkarmak için ileri geri hareket etmek için kullanılır. Kesiler kapatılır ve bandajlanır ve şişlik ve sızıntıyı azaltmaya yardımcı olmak için bir kompresyon giysisi giyilir.

Lipo vaser’ın sonuçları da anlıktır, ancak bir şişme ve morarma dönemi vardır ve nihai sonuçların ortaya çıkması genellikle beş ila altı hafta sürer. İdeal kilonuzu koruduğunuz takdirde lipo vaser sonuçları da kalıcıdır.

Hastalar genellikle Vaser lipo’dan iki ila üç hafta sonra normal aktivitelerine dönebilirler. Klinik, şişlik ve morlukların inmesi için yaklaşık bir hafta işten izin alınmasını önermektedir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️