Türkiye’de Emax seramik kaplama

fiyat emax 1 seramik kuron
Tarafından yazılmıştır Manuella

Diş kronları, çatlamış veya kısmen kırılmış bir dişin restore edilemediği durumlarda Türkiye’de kullanılan diş protezi türüdür.

EniyiKlinik.com sizi Türkiye’deki Emax seramik kaplama hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de Emax seramik kaplama ne kadara mal olur?

İstanbul, Türkiye’de bir Emax seramik kaplamanın ortalama maliyeti 400 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 300 avro ile 500 avro arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Emax seramik kuron 400 €

Emax seramik kuron nedir?

Diş kronları, diş etlerine veya özel olarak hazırlanmış (taşlanmış) implantlara takılan sabit protez restorasyonlardır. Diş kronu, gerçek bir dişin anatomik şekline sahiptir ve çiğneme ve konuşma fonksiyonlarının geri kazanılmasını sağlar.

Türkiye’deki diş kaplama çeşitleri

Modern diş kronlarının üretiminde kullanılan malzeme ve teknoloji yelpazesi oldukça geniştir, bu nedenle aşağıda en popüler seçenekleri listeliyoruz.

1 – Katı metal kronlar. Sert metal kronlar çok dayanıklıdır. Azı dişlerinin çiğneme işlevini geri kazandırmak için mükemmel bir seçenektir. Kobalt-krom metal alaşımından, bazen de değerli metaller ve altın kaplamadan yapılırlar.

Metal kron en uygun fiyatlı protez seçeneklerinden biridir. Bu tip kuronların en büyük dezavantajı zayıf estetiğidir, bu nedenle kesici dişler ve gülümseme hattındaki dişler için önerilmezler.

2 – Zirkonya kuronlar, Türkiye’de diş uzmanları ve cerrahlar tarafından yaygın olarak kullanılan diş protezi endüstrisindeki en son gelişmedir. İki unsurdan oluşurlar: bir zirkonya çekirdek ve bir dış porselen mine tabakası. Bu yapı, kronun çok dayanıklı ve çekici olmasını sağlar.

Kronu yapmak için Türk diş hekimi önce hastanın çenesinin 3 boyutlu bir modelini oluşturur ve ardından protezin kendisinin bir modelini yapar. Bir freze makinesi bu modelleri kullanarak zirkonyum bir kütükten gerekli yapıyı şekillendirir.

Bu şekilde, protezlerdeki tüm olası yanlışlıklar ortadan kaldırılır: Kuron, doğal bir dişin şeklini ve boyutunu mükemmel bir şekilde yeniden üretir ve diş etlerine ve dişin kendisine sıkıca oturur.

3 – Porselen kur onlar ortopedik, metalik olmayan, preslenmiş seramikten yapılmış yapılardır, bu da onları son derece dayanıklı kılar. Porselen kuronlar mükemmel estetikleri ile bilinir ve doğal mine ile neredeyse aynıdır, bu nedenle ön dişlere bile kolayca takılabilirler.

4 – E-Max kuronlar. E-Max kuronların bileşimi herhangi bir metal içermez, ancak dayanıklılık açısından bu kuronlar çelik protezlerden daha aşağı değildir ve ağır çiğneme yüklerine dayanabilir.

E-Max kuronlar, tıpkı doğal diş minesi gibi ışığı kıran ve yansıtan, tamamen biyouyumlu, kolayca renklendirilebilen bir malzeme olan lityum disilikattan yapılmıştır. Sonuç olarak, parlak ışık altında bile metalik olmayan seramikler çok doğal görünür.

E-Max seramik kronlar eksik veya hasarlı dişlerin %60’ından fazlasının yerini alabilir. Bu teknoloji sayesinde, Türkiye’de diş tedavisi bir veya daha fazla dişi arka arkaya restore edebilir. İkinci durumda, diş köprülerinin kullanılması gerekecektir.

Diş kaplamalarına ne zaman ihtiyaç duyarız?

Diş kronları, çatlamış veya kısmen kırılmış bir dişin sızdırmazlık veya seramik dolgu kullanımı gibi daha az invaziv yöntemlerle restore edilemediği durumlarda kullanılan diş protezi türüdür.

Diş kronlarının kullanımı için yaygın endikasyonlar genellikle şiddetli diş yıkımını ve bir veya daha fazla dişin kaybını içerir (bu durumda, bir kron sadece dişlerin hala kökleri varsa kullanılabilir). Diş kronları ayrıca belirgin kusurlar (anomaliler) durumunda estetik bir etki elde etmek ve bir dişin rengini, şeklini ve konumunu değiştirmek için de kullanılabilir.

ÜrünlerDoğal etkiRaf ömrüÜsTürkiye
Kaynaşmış porselen kuron✓✓Metal200 €
Zirkonya porselen kuron✓✓✓✓✓Zirkonya290 €
E-max kaplama✓✓✓✓✓✓E-max400 €
Facet İmparatoriçesi✓✓✓✓✓✓İmparatoriçe400 €
Facette Lumineers✓✓✓✓✓Porselen400 €
Lamine kompozit kaplama✓✓Kompozit200 €

Türkiye’de diş kronları nasıl takılır?

  • Tıbbi muayene. Diğer tıbbi prosedürlerin çoğunda olduğu gibi, diş kronlarının takılması, Türk diş hekiminin bir tedavi planı hazırladığı, hastanın sahip olabileceği herhangi bir kontrendikasyonu not ettiği ve kron tipini seçmek için tavsiyelerde bulunduğu tıbbi bir muayene ile başlar. Diş hekimi bir röntgen çeker ve ağız boşluğunun durumunu değerlendirir: herhangi bir hastalık varsa, hastanın diş kronlarını takmadan önce diş etlerini ve hastalıklı dişleri tedavi etmesi, ayrıca tartar ve plakları temizlemesi gerekecektir.
  • Diş hazırlığı. Bu, sinirin çıkarılmasını (çiğneme dişleri için her zaman gerekli değildir), kök kanalının doldurulmasını ve kronun hazırlanması için dişin taşlanmasını içerir. Taşlama en az bir saat sürer – diş hekimi diş dokusunun yüzeyini katman katman kaldırarak protez için doğru şekli verir.
  • Kuronyapımı. Diş hazırlama prosedürü tamamlandıktan sonra, ortopedik diş hekimi, kuron yapmak için kullanılacak dişin bir ölçüsünü alır. Metalik olmayan protezler için (örneğin zirkonyum dioksitten yapılmış), diş hekimleri geleneksel mum kalıplar yerine CAD/CAM taramaları (3D dijital ağız içi tarama teknolojisi) kullanır ve bu taramaların sonuçları hemen diş kronu yapım makinesine aktarılır. Bu, ürünün boyutunun ve şeklinin mümkün olduğunca doğru olmasını sağlayarak protezin dişe mükemmel şekilde oturmasını garanti eder.
  • Kuron yerleştirme. Ardından, en kritik kısma geçiyoruz: kronun takılması. Tam olarak doğru boyuttaysa, dişi iyi kapatıyorsa ve hastaya rahatsızlık vermiyorsa, özel bir simanla dişe sabitlenir. Bazen diş hekimleri iki aşamalı bir sabitleme sürecini tercih ederler – başlangıçta bir süre protez takarlar ve sonucu incelerler, ardından birkaç hafta sonra her şey yolunda giderse kuron nihayet sabitlenebilir.

Protezin tüm aşamalarının toplam süresi beş gün ila birkaç hafta arasındadır – bu süre hastanın ağız boşluğunun başlangıçtaki durumuna ve kron yapım sürecinin karmaşıklığına bağlıdır

Türkiye’deki (İstanbul) diş kliniklerinde tedavi süresi boyunca hastalarımıza geçici plastik kronlar sunuyoruz ve bunlar daha sonra kalıcı kronlarla değiştiriliyor.

Ayrıca, protez işlemi sırasında diş üzerinde yapılan herhangi bir manipülasyonun lokal anestezi altında gerçekleştirildiğini ve bu nedenle hastaların hiçbir zaman acı hissi yaşamadığını belirtmek gerekir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️