Macaristan’da diş implantları

budapest 1 titanyum implant
Tarafından yazılmıştır Manuella

Macaristan’daki dental implantoloji, sadece orada çalışan diş hekimlerinin kalitesiyle değil, aynı zamanda Avrupa’dakilere kıyasla çok uygun olan fiyatlarıyla da çok iyi bilinmektedir. Macaristan’da dental implantoloji hakkında bilmeniz gereken her şeyi burada bulabilirsiniz.

EniyiKlinik.com siziMacaristan’daki diş implantları hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir sağlık uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Macaristan’da bir diş implantının fiyatı

Budapeşte, Macaristan’da bir diş implantının ortalama maliyeti 450 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 400 ila 500 € arasında değişebilir.

ProsedürAvro cinsinden fiyat
Macaristan’da Alpha-Bio diş implantı440 €
Straumann diş implantı640 €
Alpha-Bio protez dayanağı150 €
Metal seramik kuron220 €
Zirkonya kuron300 €
Komple geçici çıkarılabilir protez280 €

Diş implantları: kimler içindir?

Dental implantlar bir veya daha fazla dişini kaybetmiş veya kaybetmek üzere olan kişiler içindir.

Bir diş protezinin takılmasından en çok endişe duyan profiller şunlardır:

  • İleri derecede periodontal hastalıktan muzdarip kişiler. Bu hastalıklar diş etlerini ve/veya çene kemiğini zayıflatır. Dişler artık düzgün bir şekilde yerinde durmaz ve implantlar en iyi çözümdür;
  • Diş kistleri olan kişiler;
  • Kökün bir kısmını etkilediğinde belirli diş kırıkları;
  • Bir veya daha fazla dişini kaybetmiş kişiler;
  • Takma diş kullanan ancak bunlardan kurtulmak isteyen kişiler.

Macaristan, dental implantoloji için popüler bir destinasyon

Sayısız insan diş implantı yaptırmak için Macaristan’ın Budapeşte şehrine akın etmektedir. Macar diş hekimleri, sağlayabildikleri bakım ve diş implantlarının kalitesiyle ünlüdür.

Macaristan diş cerrahisi, özellikle de implantoloji alanında gelişmiş bir ülkedir. Her yıl 50.000’den fazla yabancının bu tür bir operasyon için Macaristan’daki bir diş kliniğini ziyaret ettiği tahmin edilmektedir.

Macar diş hekimlerinin kusursuz kalite ve becerilerine ek olarak, ülke diş kliniklerini yöneten çok katı kural ve standartlarla ünlüdür.

Profesyonellik, kusursuz hijyen ve ultra modern altyapılar, dişlerinizin mümkün olan en iyi sağlık koşullarında bakılmasını sağlamak için vardır.

Macaristan’da daha ucuz diş implantı fiyatları

Macaristan cazip fiyatlarıyla da öne çıkmaktadır. Aslında, Macaristan’da bir diş implantının fiyatı Avrupa’dakinden çok daha uygun. Operasyonların Avrupa’dakinden %50 daha ucuza, hatta bazen daha pahalıya mal olduğunu rahatlıkla görebiliriz!

Karşılaştırma yapmak için, komple bir dental implant (yani implant, vida ve implant destekli protez) yaptırmak isteyen Avrupalı hastaları örnek alalım. Avrupa’da ortalama maliyet 2.000 Euro olarak hesaplanırken, Macaristan’daki bir diş kliniğinde bu rakam sadece 1.000 Euro’dur.

Sadece bir implant için Avrupa’da 1.000 Avro ödemeyi beklerken Macaristan’da bu rakam sadece 450 Avro’dur. Aradaki fark açıktır. Bunun yalnızca tek bir implantın takılması için geçerli olduğunu unutmayın, bu nedenle birkaç implant taktırması gereken bir hasta için yapılabilecek tasarrufları hayal edebilirsiniz.

Macaristan’daki fiyatlar neden daha cazip?

Dürüst olmak gerekirse, açıklama oldukça basit: yaşam standardı nedeniyle. Macaristan’da satın alma gücü ve ortalama ücret diğer Avrupa ülkelerine göre çok daha düşüktür. Dolayısıyla diş tedavisinin çok daha ucuz olması doğaldır.

Ancak, Macaristan’da diş hekiminizi seçerken ameliyat fiyatını tek kriter haline getirmeyin.

Macaristan’da diş implantları geri ödeniyor mu?

Macaristan’da Avrupa standartları geçerlidir, bu da geri ödemelerin Avrupa’nın geri kalanıyla aynı olduğu anlamına gelir. Diş implantları Macaristan’da bir tür diş tedavisi olarak kabul edilir ve bu nedenle herhangi bir şekilde geri ödenmez. Bu nedenle, prosedürünüzü uygulamak ve dişlerinizi iyileştirmek için ödenmesi gereken tutarın tamamını ödemeniz gerekecektir.

Macaristan’da diş implantları nasıl yaptırılır?

Eksik veya dökülmek üzere olan dişlerin yerine yenilerini koyma prosedürü nispeten basittir. Her şeyden önce, operasyonunuzu yaptıracağınız kliniği seçmeniz gerekir.

Doğru diş kliniğini seçmek

Söylediğimiz gibi, tüm Macar diş hekimliği muayenehaneleri eşit yaratılmamıştır. Diş hekimlerinin deneyimi ve ekipmanlarının modernliği ile bilinen kaliteli bir klinik seçmeniz çok önemlidir. Basit bir internet araması yaparak bir klinik bulmak zor değildir. İhtiyaçlarınıza en uygun ve en ucuz olanı seçmek için 2 veya 3 klinik seçin ve fiyat teklifi isteyin.

Macaristan’daki en iyi kliniklerden sizin için fiyat teklifi talep edebilir ve size mümkün olan en kısa sürede cevap verebiliriz.

Uçak bileti ve otel

Diş hekimi ile randevunuzun tarihini ve yerini öğrendikten sonra geriye kalan tek şey seyahatiniz için hazırlık yapmaktır. Büyük gün için bir uçak bileti ve ülkede kalacağınız süre için bir otel odası ayırtın. Sonunda hazırsınız!

Dental seyahat acenteleri

Bir dental seyahat acentesinin hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bunlar tüm prosedürle ilgilenen kuruluşlardır.

Her şeyden önce, bu acenteler ülkedeki en saygın klinikleri bilir ve size paranızın karşılığını en iyi şekilde verebilecek ve ihtiyacınız olan diş tedavisi için en uygun teklifleri sunabileceklerdir.

Dental seyahat acenteleri ayrıca daha da fazla tasarruf yapmanıza yardımcı olmak için otellerle fiyat pazarlığı yapacak ve uçak biletinizi sizin için ayırtacaktır.

Neden diğer destinasyonlar yerine Macaristan’ı seçmelisiniz?

Macaristan, özellikle diş cerrahisi alanında medikal turizmiyle bilinen tek ülke değildir. Aslında, Türkiye gibi diğer destinasyonlar da hem sağladıkları bakımın kalitesi hem de çok uygun fiyatları ile tanınmaktadır.

Bir Avrupalı olarak, varış noktanız olarak Macaristan’ı seçmeniz, tedaviniz için nispeten kısa bir yolculuk yapabileceğiniz anlamına gelir. Macaristan coğrafi olarak o kadar da uzak değil. Yolculuk kısa ve her şeyden önce daha ucuz, bu da özellikle hepimiz mümkün olan en yüksek tasarrufu yapmak istediğimiz için büyük bir avantaj.

Macaristan’ı seçmek için bir başka neden de Avrupa Birliği üyeliğidir. Diş tedavisi için gideceğiniz yerin AB üyesi bir ülke olması, vize almanıza gerek olmamasıyla başlayan bir dizi avantaja sahiptir. Tedavi kalitesi ve maliyeti ile bilinen diğer ülkelerin aksine, Macaristan’a herhangi bir prosedür olmadan kolayca seyahat edebilirsiniz.

İkinci avantaj ise AB üyesi olarak Macaristan’ın çok sıkı hijyen ve tıbbi güvenlik kuralları uygulamasıdır. Avrupa Birliği bu alanlarda en sıkı standartlara sahiptir ve bu da güven verici ve önemli bir kriterdir.

Macaristan’da bir diş implantı nasıl takılır?

Varış noktanıza ulaştığınızda, diş implantlarınızın takılması için tıbbi prosedür nihayet başlayabilir. Prosedürün önceden bilmeniz gereken birkaç aşaması vardır.

İmplant konsültasyonu

Öncelikle, uygulayıcı prosedürü açıklamak için sizinle ameliyathanede buluşacaktır:

  • Aşama 1: Malzeme seçimi. Zirkonyanın beyazlığını ve dayanıklılığını mı tercih edersiniz? Yoksa titanyumun daha yüksek biyouyumluluğunu mu?
  • 2. Aşama: Uygulayıcı, operasyonun uygulanabilir olduğundan ve herhangi bir tıbbi kontrendikasyon olmadığından emin olmalıdır. Bunu yapmak için doktor kapsamlı tıbbi görüntülemeye (çenenizin, diş etlerinizin vb. durumu) güvenir ve ardından bir tedavi planı hazırlar.

Diş implantının yerleştirilmesi

İşlerin ciddileştiği yer burasıdır. Genel olarak konuşmak gerekirse, dental implant yerleştirme işlemi bir ülkeden diğerine farklılık göstermez; aynı cerrahi prosedürdür:

  • Lokal anestezi
  • Kemiğe ulaşmak için diş etinin kesilmesi. Açılan delik, yerleştirilecek implant ile aynı boyutta olmalıdır.
  • Vidanın implantasyonu
  • Diş etinin dikilmesi.

Bir sonraki adım olan kron veya köprünün takılması, her şeyin iyileşmesi ve implantın kemiğe sıkıca yapışması için gereken süre olan 2 ila 4 ay sonra gerçekleşebilir.

Bununla birlikte, operasyonun başarılı olup olmadığını belirleyecek muayenelerden geçmek için birkaç gün daha Macaristan’da kalacaksınız.

Kron veya köprünün yerleştirilmesi

İlk ziyaretinizden birkaç ay sonra, ikinci aşama için Macaristan’a döneceksiniz:

  • Takma dişin dental implant üzerine yerleştirilmesi.

Diş, diş hekimi tarafından en iyi aletler kullanılarak yapılır (eğer kaliteli bir klinik seçtiyseniz), böylece durumunuza uyarlanır.

Takılan sabit kısmi protez bir kron veya köprü olabilir. Köprü, eksik dişi çevreleyen iki dişi sütun olarak kullanarak üzerine oturan bir diş protezidir.

Ameliyat sonrası tıbbi bakım

Operasyon başarıyla tamamlandıktan sonra, protezin veya protezlerin düzgün bir şekilde oturduğundan emin olmak için hasta tıbbi takibe alınacaktır. Daha sonra diş cerrahından talimatlar alacaksınız ve protezinizin çıkmasını veya hasar görmesini istemiyorsanız bu talimatlara harfiyen uymanız önemlidir.

Bu yüzden disiplinli olduğunuzdan ve doktorunuzu dinlediğinizden emin olun. Alacağınız en önemli talimatlar arasında düzenli fırçalama da dahil olmak üzere ağız hijyeni yer almaktadır.

Macaristan’da bir diş implantı ne kadara mal olur?

En önemli soru! Yüz binlerce hastayı Macaristan’da diş implantı ameliyatını seçmeye iten de bu ameliyatın maliyetidir. Tuna Nehri kıyısındaki diş cerrahisinin maliyeti Avrupa’dakinden %50’ye kadar daha ucuz olabilir. Budapeşte’de bir diş implantı için 400 ila 500 Avro arasında ödeme yapmayı bekleyebilirsiniz. Ancak bu fiyat kullanılan tekniklere, modifikasyonun karmaşıklığına ve cerrahın itibarına göre değişir. Kesin bir fiyat ve Budapeşte’deki en iyi diş cerrahından bir görüş almak için kişiselleştirilmiş bir fiyat teklifi isteyin.

Sonuç

Seçim yapmakta zorlanıyorsanız, operasyonunuzu başarılı bir şekilde gerçekleştirmenize yardımcı olabiliriz, hem de indirimli bir fiyatla.

1

Coordinatrice

Formu kullanarak bize iletişim bilgilerinizi bırakın. Koordinatörümüz, burnunuzun ücretsiz ön teşhisi için Whatsapp üzerinden mesajla veya e-posta ile sizinle iletişime geçecektir.

Diş cerrahının görüşünü almak için sizden fotoğraflarınızı ve hedeflerinizi isteyecektir.

2

Chirurgien

Cerrah hedeflerinizi karşılayabilirse ve diş implantınız için bize yeşil ışık yakarsa, size ücretsiz, hiçbir yükümlülük altına girmeden kişiselleştirilmiş bir fiyat teklifi göndereceğiz.

Ve eğer kabul ederseniz, sizin için her şeyi organize edeceğiz:
Uçuş, Taksi, Otel, Dental implant, İlaçlar ve hepsinden önemlisi harika bir rehberli Budapeşte turu.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️