Türkiye’de Kedi Gözü

kedi̇ gözü ameli̇yati 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Türkiye’de Kedi Gözü, gözlerin dış köşelerini kaldırmak, sarkık göz kapaklarını düzeltmek ve göz kapaklarına ekstra destek sağlamak için kullanılan cerrahi bir tekniktir.

EniyiKlinik.com sizi Türkiye’de Kedi Gözü hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlar ile bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de Kedi Gözü Ameliyatı Fiyatları

Türkiye’de İstanbul’da Kedi Gözünün ortalama maliyeti 1.800 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 1.500 € ile 2.100 € arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Kedi Gözü1800 €

Kantoplasti nedir?

Türkiye’de Kedi Gözü, üst veya alt blefaroplasti sonrası gözlerin dış köşelerini kaldırmak, sarkık göz kapaklarını düzeltmek ve göz kapaklarına ekstra destek sağlamak için kullanılan cerrahi bir tekniktir. Kantoplasti, yorgun veya üzgün bir ifadeyi iyileştirmek, istenen kedi gözü görünümünü geri kazandırmak ve göz çevresine daha genç bir görünüm kazandırmak için idealdir.

Bu prosedür aynı zamanda lateral kantoplasti olarak da adlandırılır çünkü gözünüzün lateral kantus adı verilen bir bölümünü yeniden şekillendirmeyi ve yeniden konumlandırmayı amaçlar. Lateral kantus, üst ve alt göz kapaklarınızın yatay bir “v” oluşturduğu gözünüzün üst dış köşesidir.

Genel bilgiler
AnesteziYerel
Hastanede kalış süresiHayır
İşe geri dönüş3-5 gün
Operasyon süresi1-2 saat
İstanbul’da minimum konaklama3 gün

İstanbul’da kantoplasti gevşek, sarkık bir alt göz kapağını sıkılaştırabilir ve lateral kantusu yeniden şekillendirip yeniden konumlandırabilir. Bu prosedür, alt göz kapağını sabitleyen zayıflamış veya gerilmiş kanthal tendonu yeniden yapılandırmak, gözlerin dış köşelerini yükseltmek ve genel şeklini iyileştirmek için göz kapağının dış köşesinde bir kesi kullanır.

Ayrıca bakınız: Türkiye’de Tilki Gözü Fiyatları

Kedi Gözü için Hazırlık

  • Hastalar operasyondan 6 hafta önce sigara içmeyi bırakmalı ve operasyondan bir hafta önce alkol almamalıdır.
  • Hastaların sağlık durumları iyi olmalı ve operasyondan önce tüm ilaç ve bitkisel gıda takviyelerinden kaçınmalıdır.
  • Hastalara sakinleştirici ve lokal anestezi verileceğinden ve kendilerini yorgun ve uykulu hissedebileceklerinden, hastalar operasyon sırasında yanlarında birinin bulunmasını sağlamalıdır.
  • Hastalara operasyondan önce bir süre yemek yememeleri tavsiye edilir (cerrah operasyondan önce hastaları bu konuda bilgilendirecektir).

En iyi aday kimdir?

Kantoplasti aşağıdakiler için uygundur

  • Genel bir kural olarak, sarkık, sarkmış veya şişmiş alt göz kapakları olan hastalar, özellikle gözün mevcut görünümü ve şekli hakkında endişeleri varsa, bu tür bir prosedür için iyi adaylardır.
  • Erkek ve 18 yaş üstü kadın hastalar
  • Ruhsal ve fiziksel sağlığı iyi olan hastalar.

Ayrıca okuyun: Türkiye’de Blefaroplasti

Kantoplasti neden yapılır?

Bu prosedür estetik veya tıbbi amaçlarla gerçekleştirilebilir ve badem veya kedi gözü şekli oluşturmak veya yaşla birlikte ortaya çıkan sarkık gözlerin (pitoz) veya göz torbalarının etkisini azaltmak için kullanılabilir. Kantoplasti ayrıca travma veya önceki göz kapağı ameliyatı (blefaroplasti) nedeniyle alt göz kapağının malpozisyonunu veya gevşekliğini düzeltmek için de yapılabilir.

Kantoplastinin faydaları nelerdir?

  • Göz kapağı problemlerini, özellikle de travma, yaşlanma veya hastalıktan kaynaklanan pitozis veya şekil bozukluğunu düzeltmek.
  • Üst ve alt göz kapaklarınızı birbirine bağlayan kas(lar)ı sıkılaştırmak (göz bölgesindeki bu kaslar yaşla birlikte zayıflar).
  • En iyi sonuçları vermeyen önceki göz ameliyatlarını iyileştirmek (örneğin, önceki alt göz kapağı ameliyatını düzeltmek için bir revizyon blefaroplasti).
  • Ektropian veya entropian durumları düzeltmek
  • Kornea ve göz yüzeyini daha iyi korur
  • Göz kaslarına destek sağlar ve gözyaşı kanallarının kayganlaştırma kapasitesini geri kazandırır.

Riskler ve komplikasyonlar

Kantoplasti, ciddi riskler taşımayan küçük bir operasyondur, ancak her cerrahi prosedür gibi, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bazı riskler taşır:

  • Geçici bulanık veya çift görme
  • Şişme
  • Enfeksiyon

Kantoplasti ve blefaroplasti: Aralarındaki farklar nelerdir?

Kantoplasti, başka bir göz kapağı ameliyatı türü olan ve daha iyi bilinen blefaroplasti ile karıştırılmamalıdır. Blefaroplasti, gözün şeklini veya boyutunu değiştirmeden, yaşla birlikte gevşeyen gözün alt veya üst kısmındaki fazla deriyi çıkarmaya odaklanan bir gençleştirme prosedürüdür.

Türkiye’de Kedi Gözü Ameliyatı Sırasında

Kantoplasti genellikle 1 ila 2 saat arasında sürer. Operasyon başlamadan önce, operasyon süresince gözü örtmek için şeffaf bir plastik kalkan yerleştirilecektir. Cerrah, kesilerin yapılacağı üst göz kapağında işaretler yaparak başlar. Bölgenin doğal kıvrımlarını takip ederek üst göz kapağında yaklaşık 1 cm’lik kesiler yapılacaktır.

Türk cerrah kanthal tendona ulaştığında, onu sıkılaştırır ve orbital kenarı kaplayan zara (periost) sabitler. Alt göz kapağında çok fazla deri veya yağ fazlası varsa, cerrah bunları çıkarır ve ardından kesileri dikişlerle kapatır. Ameliyat tamamlandıktan sonra kalkan gözden çıkarılacak ve yaraları korumak için bir pansuman uygulanacaktır.

Kantoplasti ameliyatından sonra

  • Hastalar genellikle operasyondan birkaç saat sonra evlerine taburcu edilirler.
  • Dikişler genellikle ameliyattan iki gün sonra alınır ve şişliklerin çoğu iki hafta içinde kaybolur.
  • Hastalar yaklaşık iki yastık üzerinde uyuyarak başlarını yüksekte tutmalıdır.
  • Gün içinde birkaç kez göze soğuk kompres uygulanabilir.
  • Gözün yaralanmasını önlemek için ekstra önlemler alınmalıdır.
  • Hastalar eğilmemeli veya ağır nesneler kaldırmamalıdır.
  • Hastalar cerrah tarafından reçete edilen göz damlalarını, merhemleri ve diğer ilaçları uygulamalı ve almalıdır.

Hastalar genellikle ameliyattan iki gün sonra işlerine dönerler. Eğer emilemeyen dikişleriniz varsa, bunların alınması için iki ila beş gün sonra ameliyata geri dönmeniz gerekecektir.

Bir süre kaçınmanız gereken belirli aktiviteler vardır. Gözleriniz tahriş olabileceğinden onları zorlamak istemezsiniz. Bu nedenle okumak, televizyon izlemek, bilgisayar kullanmak veya kontakt lens takmak gibi aktivitelerden kaçının. Başınızı mümkün olduğunca yüksekte tutmanız gerektiğinden, eğilmekten veya spor yapmaktan da kaçınmalısınız.

Kedi Gözünden tam iyileşme genellikle 2 ila 4 hafta arasında sürer.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️