Türkiye’de Boyun Liposuction

boyun liposuction fiyatı 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

Türkiye’de boyun liposuctionı, güçlü emiş gücüne sahip bir kanül kullanılarak boyun derisi altındaki birikintilerden yağ almak için tasarlanmış bir kozmetik cerrahi prosedürüdür. Lipoplasti veya yağ kalıplama olarak da bilinir.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de boyun liposuctionı hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlar ile bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de boyun liposuctionının maliyeti nedir?

Türkiye’de boyun liposuctionının İstanbul’daki ortalama maliyeti 2.000 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 1.600 € ile 2.400 € arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Boyun liposuction2000 €

Boyun liposuctionı nedir?

Türkiye’de boyun liposuctionı, güçlü emiş gücüne sahip bir kanül kullanılarak boyun derisinin altındaki birikintilerden yağ almak için tasarlanmış bir kozmetik cerrahi prosedürüdür.

Lipoplasti veya yağ kalıplama olarak da bilinir. Boyun liposuction’ının amacı, hedef yağı çıkarmak ve emilen ve emilmeyen alanlar arasında istenen vücut konturunu bırakmaktır.

Türkiye’de estetik açıdan hoş olmayan oranlarda dağılmış yüzeysel ve derin deri altı yağ birikintilerini tedavi etmek için tasarlanmış bir cerrahi prosedür olan boyun liposuctionının, figürü iyileştirmede etkili bir yöntem olduğu kanıtlanmıştır.

Liposuction, lokalize çıkıntılı yağ alanlarını radikal ve kalıcı olarak azaltabilir. En çok kilosu normale yakın olan ve cildi sıkı ve elastik olan kişilerde etkilidir.

Bu lokalize yağ bölgeleri sıkı bir diyet ve fiziksel egzersizle kaybolmaz. Buna karşılık, liposuction kilo vermek veya kontrol etmek için bir yöntem değildir. Liposuction obezite için bir tedavi değildir.

Pratikte liposuction vücudun birçok bölgesine uygulanabilir: kalçalar, dış uyluklar, karın, dizler, baldırlar, ayak bilekleri ve kollar. Teknik gelişmeler, etkisini yüz ve boyuna (örneğin gıdı) kadar genişletmeyi mümkün kılmıştır.

Yüksek çözünürlüklü Vaser liposuction

Vaser, yağ dokusunu yumuşatmak için ultrasonik dalgalar kullanan alternatif bir liposuction tekniğidir. Vaser sadece yağ dokusunu etkilediği ve diğer çevre dokuları etkilemediği için iyileşme süresi daha kısadır ve daha az morarma ve şişme olur.

Vaser ayrıca yağları daha ayrıntılı bir şekilde şekillendirmeyi ve daha ince vücut hatları oluşturmayı mümkün kılar. Bu tekniğe Yüksek Çözünürlüklü Vaser Liposuction denir.

Yüksek Çözünürlüklü Vaser vücudun anatomik detaylarını vurgular.

Konsültasyonunuz

Konsültasyonunuz sırasında kozmetik hedeflerinizi tartışma fırsatınız olacaktır. Cerrah sizi liposuction ameliyatı için bir aday olarak değerlendirecek ve sizin için en iyi olan yaklaşımı belirleyecektir.

Konsültasyona tüm tıbbi geçmişinizi tartışmaya ve aşağıdaki soruları yanıtlamaya hazır olarak gelmelisiniz:

  • Herhangi bir sağlık sorununuz veya ilaca karşı alerjiniz var mı? Herhangi bir sağlık sorununuz için tedavi görüyor musunuz?
  • Hiç ameliyat geçirdiniz mi?
  • Şu anda kullandığınız ilaçlar, vitaminler ve bitkisel takviyeler nelerdir?
  • Şu anki alkol, tütün ve eğlence amaçlı uyuşturucu tüketiminiz nedir?
  • İnvaziv olmayan kozmetik prosedür geçmişiniz nedir?
  • Ameliyattan nasıl bir sonuç bekliyorsunuz? Abdominoplasti yaptırmak için ana motivasyonunuz nedir?

Cerrah ayrıca şunları da yapacaktır:

  • Aynaya bakmanızı ve tam olarak neyi iyileştirmek istediğinizi belirtmenizi isteyecektir.
  • Tıbbi dosyanız için fotoğraf çekecektir.
  • Önceden var olan sağlık koşulları veya risk faktörleri dahil olmak üzere sağlığınızı değerlendirin.
  • Cilt esnekliğinizi değerlendirin.
  • İdeal kilonuzu, gerçekçi kilonuzu ve mevcut kilonuzu tartışın.
  • Prosedür türünü veya prosedür kombinasyonunu açıklayın.
  • Bekleyebileceğiniz sonuçları açıklayın.
  • Anestezi seçeneklerini açıklayın.
  • Ameliyattan sonra ne bekleyebileceğinizi açıklayın.
  • Sizinkine benzer vakaların öncesi ve sonrası fotoğraflarını gösterin ve olabilecek sorularınızı yanıtlayın.
  • İlişkili riskleri ve komplikasyonları açıklayın.

Anestezi türü

Liposuction, tedavi edilecek alanın büyüklüğüne bağlı olarak lokal anestezi, intravenöz sedasyonla birlikte lokal anestezi veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir. Bazı durumlarda epidural gibi bölgesel anestezi de kullanılabilir.

Hastanede kalış süresi

Hastanede kalış süresi alınan yağ miktarına bağlıdır. Lokal anestezi altında küçük liposuctionlar için kısa (birkaç saat) veya genel anestezi altında daha büyük liposuctionlar için daha uzun (1 veya 2 gün) olabilir.

İşletim tekniği

Her cerrahın, mümkün olan en iyi sonuçları elde etmek için her yeni vakaya uyarladığı kendi kişisel teknikleri vardır. Bununla birlikte, bazı ortak ilkeler vardır: Cilt kesileri küçüktür (3 ila 4 milimetre) ve dikkat çekmez, genellikle doğal bir kıvrım içinde gizlenir. Derin ve yüzeysel katmanlardaki yağ hücreleri, sinirlerden ve kan damarlarından kaçınmaya özen gösterilerek deri altı doku katmanlarından geçen pürüzsüz kanüller tarafından emilir.

Dar bir metal tüp, küçük bir kesiden (bu durumda bir Vaser tüpü) çevredeki cilde yerleştirilir. Bu tüp, fazla yağ bölgesi boyunca ileri geri çekilen güçlü bir vakum pompasına bağlanır. Vaser cihazı ultrasonik dalgalar kullanarak yüzeysel yağ dokusunu parçalar ve vakum cihazı yağı emer. İşlem, küçük kan damarlarını ve sinirleri sağlam bırakarak yağ tünellerini ortadan kaldırır. Cilt daha sonra geri çekilir.

Ameliyattan sonra elastik bir bandaj kullanılarak bir kompresyon sargısı uygulanır. Çoğu zaman bandajın üzerine özel bir kompresyon giysisi giyilir. Operasyonun süresi, alınan yağ miktarına ve tedavi edilecek vücut bölgelerinin sayısına bağlıdır. Bu süre 20 dakika ile 3 saat arasında değişebilir (ortalama süre 1 ila 2 saattir).

Operasyondan sonra

Operasyondan sonra iyileşmek için gereken süre, alınan fazla yağ miktarı ile orantılıdır. Operasyondan sonra, tedavi edilen bölgelerde şişlik ve morarma fark edeceksiniz. Ağrı hastadan hastaya değişebilir, ancak çok ince kanüllerin kullanılması nedeniyle genellikle hafiftir. Özellikle büyük liposuction operasyonlarından sonra, ameliyat sonrası ilk birkaç günde yorgunluk yaygındır. Nihai sonuç operasyondan en iyi 6 ay sonra değerlendirilebilir.

Sınırlamalar nelerdir?

Liposuction’ın obezite için bir tedavi olmadığını anlamak önemlidir. Lokalize bir bölgeden alınabilecek yağ miktarı, güvenli olanla (maksimum 3 litre) ve daha fazla yağın alınamayacağı doğal bir sınırla sınırlıdır. Bu nedenle bir bölgeyi istediğiniz kadar inceltmek mümkün olmayabilir.

Altı ay sonra aynı bölgede başka tedaviler uygulanabilir. Bazı durumlarda cilt elastik değildir ve gevşektir. Bu bölgelerde liposuction deriyi daha gevşek bırakma eğiliminde olacaktır ve bunu düzeltmek için liposuction ile aynı anda veya daha sonraki bir aşamada deri eksizyonu önerilebilir.

Bu durum en sık karın bölgesinde, hamilelik veya kilo kaybından sonra, kalçalarda veya boyunda görülür. Bazen selülit olarak da bilinen cildin çukurlaşması ve kırışması liposuction ile düzelmeyecektir.

Olası komplikasyonlar

Liposuction, estetik nedenlerle yapılsa bile, gerçek bir cerrahi operasyondur ve ne kadar iyi huylu görünürse görünsün, herhangi bir tıbbi prosedürle ilişkili riskleri beraberinde getirir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️