Türkiye’de Septoplasti

septoplasti fiyatı Türkiye 1
Tarafından yazılmıştır Émilie

Türkiye’de İstanbul’da Septoplasti, burnunuzda daha iyi hava dolaşımına izin vermek için nazal septumunuzun düzeltildiği bir operasyondur.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de septoplasti hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de Septoplasti Fiyatları

İstanbul, Türkiye’de bir septoplastinin ortalama fiyatı 2.500 € olup, minimum fiyat 2.000 € ve maksimum fiyat 3.000 €’dur.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Septoplasti2500 €

Septoplasti nedir?

Septoplasti, burnunuzda daha iyi hava sirkülasyonu sağlamak için nazal septumunuzun düzeltildiği bir operasyondur. Septum, burun boşluğunu burundan ayıran dikey bir duvardır. Septumunuz merkezin dışında olduğunda, büküldüğünde veya burnun bir tarafına doğru yer değiştirdiğinde, bu septum deviasyonu olarak bilinen bir durumdur ve nefes almayı zorlaştırabilir.

Bu operasyon septum deviasyonunu düzeltmenin tek yoludur. Bununla birlikte, septoplasti uzun süreli sinüziti tedavi etmek, nazal polipleri çıkarmak veya burun hava yolunu tıkayan diğer durumları tedavi etmek için de yapılabilir. Bazen cerrahlar bu ameliyatı burun kanamalarını ve tekrarlayan yüz ağrılarını durdurmak için de önermektedir.

Türkiye’de Septoplasti Ameliyatı

Septum deviasyonu yaygındır, ancak çok belirgin olduğunda burnun bir tarafını tıkayabilir ve hava akışını azaltabilir. Ayrıca kabuklanma veya kanamaya da katkıda bulunabilir. Hayatınızı önemli ölçüde etkileyen burnunuzdan nefes alma zorlukları yaşıyorsanız, İstanbul’da bir Türk septoplastisini düşünmek isteyebilirsiniz.

Operasyondan önce doktorunuz operasyonun ayrıntılarını gözden geçirecek ve sizden kan testi, elektrokardiyogram veya röntgen gibi bazı rutin testlerden geçmenizi isteyecektir. Herhangi bir alerjiniz varsa doktorunuza söylemeyi unutmayın. Ameliyata hazırlanmak için ameliyattan en az iki hafta önce bazı ilaçları almayı bırakmanız gerekebilir, çünkü bunlar aşırı kanama riskinizi artırabilir: aspirin, ibuprofen ve diğer antikoagülanlar.

Septoplasti lokal anestezi veya genel anestezi altında gerçekleştirilebilir. Lokal anestezi altında ameliyat edilirseniz, ameliyat arifesinde gece yarısından sonra hiçbir şey yememeli veya içmemelisiniz. Bir şey yiyip içmemeniz, operasyon sırasında anestezinin midenizi bulandırması halinde kusmanızı ve boğulmanızı önleyecektir.

Cerrahınız burun septumuna erişmek için burnunuzun bir tarafında bir kesi yaparak operasyona başlayacaktır. Daha sonra kıkırdak ve kemiği kaplayan mukoza zarını kaldıracaktır. Ardından sapmış septumu doğru pozisyona getirmek için kıkırdak ve kemiği yeniden şekillendirecektir. Bariyer oluşturan herhangi bir ekstra kemik veya kıkırdak parçası çıkarılacaktır. Daha sonra mukozayı yeniden konumlandıracaklardır. Septum ve zarı yerinde tutmak için dikişlere ihtiyacınız olabilir. Septumu desteklemek için bazen burun deliklerinin içine esnek silikon splintler yerleştirilir. Tüm prosedür 30 ila 90 dakika arasında sürer.

Türkiye’de minimum kalış süresi

Türkiye’de Septoplasti ayakta tedavi edilen bir prosedürdür, yani büyük komplikasyonlar ortaya çıkmadığı sürece anestezinin etkisi geçtikten sonra muhtemelen operasyonla aynı gün eve gideceksiniz. Ancak, ilk iyileşme ve takip kontrolleri için 3 ila 4 gün Türkiye’de kalmanız gerekmektedir. Cerrahınız burun içine atel yerleştirirse, bunlar yedi gün içinde çıkarılacaktır. Herhangi bir komplikasyon olmaması koşuluyla cerrahınız izin verdiğinde eve gidebilirsiniz.

İyileşme süresi

Ameliyattan sonra birkaç saat uykulu hissedebilirsiniz ve biraz ağrı da çekebilirsiniz. Ancak cerrahınız ağrıyı hafifletmek için ilaç reçete edecektir. Hastaneden çıktıktan sonra vücudunuz iyileşirken bir miktar tıkanıklık ve kanama meydana gelebilir, ancak bu belirtiler iki hafta içinde kaybolmalıdır.

İyileşme süresi kişiden kişiye değişir. Genel olarak, birkaç gün içinde işinize dönebilmeniz gerekir, ancak normal faaliyetlerinize devam etmeden önce en az üç hafta beklemelisiniz. Ayrıca şişliği en aza indirmek ve iyileşmeyi hızlandırmak için birkaç hafta boyunca egzersiz gibi fiziksel aktivitelerinizi sınırlandırmalısınız, çünkü yorucu fiziksel aktivite kan basıncınızı artırabilir ve kanamaya neden olabilir.

Ameliyat sonrası takip

Doktorunuz size ameliyat sonrası bakım konusunda uymanız gereken talimatları verecektir. Burnunuzdaki yara oldukça hızlı bir şekilde iyileşecek ve ameliyattan kısa bir süre sonra nefes almanız düzelecektir. Daha hızlı bir iyileşme için, şişliği azaltmak amacıyla geceleri başınızı yükseltmeniz, kıyafetlerinizi çekiştirmek zorunda kalmamak için düğmeli bir gömlek giymeniz ve ameliyattan sonra en az iki veya üç gün boyunca burnunuzu sümkürmemeniz gerekebilir. Alkol ve tütün kullanmaktan, işe erken dönmekten, yorucu aktivitelerden ve insanların sigara içtiği veya öksürdüğü kalabalıklarda bulunmaktan kaçının.

Başarı oranı

Septoplasti için başarı oranı yüksektir ve ameliyattan sonra burun tıkanıklıklarında önemli bir iyileşme gören kişilerin oranı %85’e kadar çıkmaktadır.

Bununla birlikte, bazı kişiler sonuçlardan memnun kalmazlarsa ikinci bir operasyona ihtiyaç duyacaklardır. Septoplasti çok düşük riskli bir prosedürdür, ancak olası komplikasyonların ve yan etkilerin farkında olmalısınız ve bu riskler şunları içerebilir:

  • Küçük miktarlarda kanama yaygındır, ancak nadir durumlarda aşırı kanama meydana gelebilir.
  • Burun steril bir ortam olmadığı için septoplastiden sonra enfeksiyon oluşabilir.
  • Toksik şok sendromu çok nadir görülen ve hayatı tehdit edebilen bir enfeksiyondur.
  • Septal perforasyon, bazen operasyon sırasında veya sonrasında septumda gelişebilen küçük bir deliktir.
  • Bu, beyin omurilik sıvısı sızıntısıdır ve son derece nadirdir.

Diğer riskler arasında yara izi, burun şeklinde değişiklik, burun renginde bozulma, koku alma duyusunda azalma, dişlerde veya burunda uyuşma ve kalıcı semptomlar yer alır. Cerrahınızın talimatlarına uymanın yanı sıra, ellerinizi sık sık yıkayarak ve burnunuzu temiz tutarak riskleri azaltabilirsiniz.

Türkiye’de septoplastiye alternatifler

Septum deviasyonu ile ilişkili çoğu durum sadece septoplasti ile tedavi edilebilse de, diğer burun tıkanıklıkları için daha kolay nefes almanıza yardımcı olacak cerrahi olmayan tedaviler de mevcuttur. Burun tıkanıklığınız bir alerjiden kaynaklanıyorsa, doktorunuz tarafından reçete edilen veya reçetesiz satılan antihistaminikler alabilirsiniz. Bakteriyel bir enfeksiyonunuz varsa, doktorunuz burun hava yollarınızı temizlemeye yardımcı olmak için antibiyotik reçete edebilir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Émilie

Adım Emilie Gervais ve İstanbul, Türkiye'de yaşıyorum. Kanser araştırmaları ve moleküler biyoloji alanında 15 yılı aşkın deneyime ve kapsamlı bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Kongre organizasyonu ve proje yönetimi konusunda deneyim sahibiyim. Karmaşık tıbbi ve bilimsel kavramları, yazılarım için bir pano olarak eniyiklinik.com blogu da dahil olmak üzere çeşitli medya aracılığıyla farklı kitlelere aktarma yeteneğine sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️