Türkiye’de metabolik cerrahi

Metabolik cerrahi için fiyat 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Türkiye’de metabolik cerrahi (diyabet cerrahisi) fonksiyonel kısıtlamaya odaklanmalıdır. Bunu başarmanın tek yolu, beslenmenin erken aşamalarında ileum tarafından indüklenen iştah açıcı nöropeptid hormonlarını aktive etmektir.

EniyiKlinik.com, Türkiye’deki metabolik cerrahi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve profesyonel tıbbi tavsiyenin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de metabolik cerrahinin maliyeti nedir?

Türkiye’de metabolik cerrahinin İstanbul’daki ortalama maliyeti 3.500 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 2900 avro ile 4100 avro arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Metabolik cerrahi3500 €

Metabolik cerrahi nedir?

Türkiye’de metabolik cerrahi (diyabet cerrahisi) fonksiyonel kısıtlamaya odaklanmalıdır. Bunu başarmanın tek yolu, beslenmenin erken aşamalarında ileum tarafından indüklenen iştah açıcı nöropeptid hormonlarını aktive etmektir. Ekstremitelerden gelen doygunluk sinyalleri çok zayıfsa veya çok geç gelirse, kişi metabolik doygunluk oluşana kadar çok fazla yiyecek tüketebilir.

Diyabet ameliyatı

Metabolik sendrom, insülin direnci, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve düşük açlık kan şekeri ve iyi kolesterol (HDL) ile başlayan merkezi obezitenin neden olduğu bir hastalıktır. Tip 2 diyabet ile aşırı kilolu olmak arasında yakın bir ilişki vardır; tip 2 diabetes mellitus hastalarının yaklaşık %80’i obezdir.

Aşağıdaki kriterlerden en az 3’üne sahip olan bir kişi metabolik sendromlu olarak kabul edilir.

  • Bel çevresi erkekler için > 102 cm ve kadınlar için > 88 cm
  • Trigliserit düzeyleri 150 mg/dL’ye eşit veya daha yüksek
  • LDL kolesterolün erkeklerde 40 mg/dl’nin, kadınlarda 50 mg/dl’nin altında olması
  • Hipertansiyon (> 130 /> 85 mmHg)
  • Yüksek kan şekeri (> 110 mg/dL)

Metabolik Cerrahi kapsamında ne tür ameliyatlar yapılır?

Metabolik Cerrahi, hormonal değişikliklerin bir yer değiştirme operasyonu (transpozisyon/interpozisyon) ile kullanılması esasına dayanan bir çalışma mekanizmasıdır.

Ciddi kilo problemi olmayan tip 2 diyabet hastalarında metabolik cerrahi ile bu hormonal yapının kilo kaybından bağımsız olarak değiştirilmesi mümkün olmakta ve kan şekeri kontrolü üzerinde olumlu etkileri olmaktadır. Kısacası metabolik cerrahi kilo verme cerrahisidir.

Bipartisyonel geçiş

Metabolik sendromlu hastalarda kullanılan yöntemlerden biridir. Sergio Santoro tarafından literatüre kazandırılmış bir tekniktir. Tip 2 diyabette kullanılan yöntemlerden biridir ve başarı olasılığı yüksektir.

Metabolik ve bariatrik aktivite ön plandadır. Bu yöntemle alınan gıdanın 1/3’ü 2/3’lük bir gastroenterostomiden geçerek normal anatomik yolla bağırsağın tüm segmentlerinden geçer. Metabolik cerrahi prosedürlerinde, işlemin bir kısmı midenin çıkarılması ve ince bağırsağın hareket ettirilmesine dayanır.

Midenin çıkış bölümünden 6 cm’lik bir mesafeden mide kesilir ve özel malzemeler kullanılarak birbirine dikilir. Daha sonra ileumun 250 cm’lik distal bölümüyle bir gastroenterostomi gerçekleştirilir.

İleal interpozisyon ameliyatı

İnterpozisyon operasyonu ile ince bağırsağın başlangıç kısmının son kısmı ile değiştirilmesi işlemidir. Bu operasyon insülin direncine neden olan hormonları bozar ve insülin direncini artıran hormonların seviyelerini yükselterek şeker seviyelerini düzenler.

Bypass türü

Duodeno-jejunal bypass:

Metabolik sendromlu hastalarda kullanılan yöntemlerden biridir. DJB/SG uzun dönemde kilo verdirici etkisi olan ve iyi bir yaşam konforu sağlayan metabolik bir cerrahi yöntemdir. DJB/SG midenin kısmi rezeksiyonu, bulbar rezeksiyonu ve jejenin belli bir uzunluğa kadar bypass edilerek bulbar enterostomi ile anastomozundan oluşan bir cerrahi tekniktir.

Gastrik mini-bypass

Standart bypass ameliyatları ile kilo kaybı sağlandığı gibi metabolik sendrom da bu teknikle tedavi edilmektedir. Bu teknikte mideye küçük bir tüp aracılığıyla girilir.

İnce bağırsağın ilk kısmında, ilk 200 ila 250 cm’de, tüp ile ince bağırsağı bağlamak için bir loop gastroenterostomi de yapılır. Mideyi küçülterek, emilimi azaltarak ve midenin aktif olmayan kısmında ghrelin üretimini azaltarak hasta kilo kaybeder.

Duodeno-jejunal bypass

Emilim bozukluklarına neden olan bariatrik cerrahi yöntemlerinden biri. Kilo alımını uzun bir süre boyunca sınırlayan bir yöntemdir. Emilim bozukluğuna bağlı özel durumlarda önerilir.

Roux-en-Y gastrik bypass

Bu, hastanın aldığı gıda miktarını azaltan ve emilimini sınırlayan bir operasyondur. Bu operasyon ile midede 30 ila 50 ml hacminde küçük bir mide poşu oluşturulur. İnce bağırsağın başlangıç kısmının yaklaşık 80 cm’lik kısmı rezeke edilir ve distal ucu enteral proksimal uca yani 120 cm’ye anastomoz edilerek gastroenterostomi gerçekleştirilir.

İntragastrik balonların uygulanması

İntragastrik balon mideye yerleştirilir ve balon şişirilir. Bu işlem hastaya tokluk hissi verir ve gıda tüketimini azaltır. İntragastrik balon yaklaşık 6 ila 12 ay sonra çıkarılır.

Tüp mide ameliyatı ile metabolik cerrahi arasındaki fark nedir?

Tüp mide ameliyatı, metabolik sendromu olmayan aşırı kilolu hastalarda kullanılan bir obezite cerrahisi yöntemidir. Hiperglisemi ve tansiyon metabolik sendromun örnekleri olabilir. Metabolik cerrahi bu metabolik sendromları iyileştirmek için yapılır. Eğer hasta aşırı kiloluysa, obezite cerrahisi metabolik cerrahi ile kombine edilebilir.

Metabolik cerrahi öncesi hazırlık sırasında neler olur?

Metabolik cerrahi geçirecek tüm hastalar öncelikle kapsamlı testlere, kan testlerine, tam karın ultrasonuna ve gastroskopiye tabi tutulur.

Testler ve analizler tamamlandıktan sonra obezite cerrahı hastayı ve sonuçlarını değerlendirir. Eğer hasta obezite cerrahisi için uygun değilse, hangi obezite cerrahisinin uygulanacağına karar verilir.

Ameliyat sonrası dönem

Normal şartlar altında ameliyattan 1 gün önce hastaneye yatırılacaksınız. Kan şekerinizi ve yüksek tansiyonunuzu tedavi etmek için size ilaç verilecektir. Ameliyattan 1 gün önce sıvı bir diyet uygulamanız ve gece yarısından sonra hiçbir şey yememeniz gerekecektir. Ameliyat sonrası dönemde her şey normalse 3-4 gün hastanede kalmanız gerekecektir.

  • Sıvı içecek ağız yoluyla alınacaktır.
  • Taburcu olduktan sonra yemek yeme ve günlük aktiviteler hakkında ayrıntılı bilgi sözlü ve yazılı olarak verilecektir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yasal Uyarı: Bu kılavuzda yer alan bilgiler yalnızca eğitim amaçlıdır ve tıbbi tavsiye yerine geçmez. Herhangi bir tedaviye başlamadan önce mutlaka doktorunuza danışın.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️