Tunus’ta in vitro fekondasyon

tüp bebek tunus 1
Tarafından yazılmıştır Maria

Tunus’ta tüp bebek hakkında bilmeniz gereken her şey! Tunus’ta ortalama fiyat nedir? Tunus’ta başarılı bir tüp bebek tedavisi için tavsiyelerimiz.

EniyiKlinik.com, Tunus’ta tüp bebek hakkında bilgi sağlar ve kalifiye doktorlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Tunus’ta in vitro fertilizasyon fiyatı

Tunus’ta tüp bebek tedavisinin ortalama maliyeti 3.100 Euro’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 2900 Euro ile 3300 Euro arasında değişebilir.

ProsedürlerFiyat Tunus
İn vitro fertilizasyon3100 €

İn vitro fertilizasyon nedir?

Hamileliğin doğal yollarla gerçekleşmesi için yumurtalık yumurtlama sırasında bir yumurta bırakır ve bu yumurta fallop tüpüne giderek burada spermle buluşur ve ardından döllenir. Döllenmiş yumurta rahim boşluğuna girer ve burada rahmin kalın duvarına (endometrium) yerleşir.

IVF (in vitro fertilizasyon) tedavisi ile yumurtalıklar bir dizi yumurta üretmeleri için uyarılır, daha sonra bunlar toplanır ve laboratuvarda sperm ile karıştırılarak döllenmenin gerçekleşmesi sağlanır. Gelişen embriyolar yakından izlenir ve en sağlıklı embriyolar daha sonra implantasyon için rahme transfer edilir.

Tunus’ta in vitro fertilizasyon , özellikle 40 yaş üstü kadınlarda kısırlığı tedavi etmek için uygulanan bir dizi prosedürdür. Yumurtlama bozuklukları, erken yumurtalık yetmezliği, fallop tüpü hasarı, endometriozis, açıklanamayan kısırlık, rahim fibroidleri, bozulmuş sperm üretimi veya işlevi, önceki tüp sterilizasyonu veya ablasyonu, genetik bir bozukluk veya kanser hastaları için doğurganlığın korunması gibi belirli sağlık sorunlarını tedavi etmek için de kullanılabilir.

Bir in vitro fertilizasyon (IVF) prosedürü neleri içerir?

Tunus’ta in vitro fertilizasyon uzun bir süreçtir ve tamamlanması birkaç ay sürebilir. Bu prosedür hamile kalma şansınızı artırsa da, yine de herkes için işe yarayacağının garantisi yoktur.

Tüp bebek uygulamasından önce siz ve eşiniz sperm analizi, yumurtalık rezervi testi, bulaşıcı hastalık taraması, simüle embriyo transferi ve rahim boşluğunun incelenmesi gibi bir dizi testten geçmelisiniz.

Taramadan sonra, her ikiniz de IVF prosedürlerinden geçeceksiniz :

Doğurganlık ilaçları – bunlar yumurta üretiminizi artırmak için yumurtalıklarınızı uyarmak üzere reçete edilen ilaçlardır. Bazı yumurtaların gelişmemesi veya alındıktan sonra döllenmemesi beklendiğinden birkaç yumurta üretilmesi gerekir. Bu aşamada yumurtalıkları kontrol etmek için transvajinal ultrason kullanılır ve hormon düzeylerinizi kontrol etmek için bir kan testi de yapılır.

Yumurtalarınız küçük bir cerrahi prosedürle alınacaktır. Bu prosedür, yumurtalıklarınızın her birine bir iğneyi yönlendirerek yumurtaları çıkarmak için en son ultrason teknolojisi kullanılarak gerçekleştirilecektir. İşlem sırasında genellikle bir propofol anestezisi kullanılacaktır.

Sperm örneği – Eşinizden, döllenme için aldığınız yumurtalarla eşleşecek bir sperm örneği üretmesi istenecektir. Bağışlanmış sperm kullanıyorsanız, dondurucudan çıkarılacak ve aynı şekilde hazırlanacaktır.

İnseminasyon – Bu prosedürde yumurtalar ve spermler karıştırılır ve döllenme için bir laboratuvar kabında saklanır. Döllenme şansı düşükse, intrasitoplazmik sperm enjeksiyonu (ICSI) kullanılabilir. Bu durumda, tek bir sperm doğrudan yumurtaya enjekte edilir; döllenmenin gerçekleşip gerçekleşmediğini görmek için yumurtalar yakından izlenecektir.

Embriyo transferi – Döllenme başarılı olduktan sonra hücre bölünmesi gerçekleşir; döllenmiş yumurtalar artık embriyo olarak adlandırılır. Bu embriyolar, yumurtalar alındıktan ve döllendikten 3 ila 5 gün sonra rahminize transfer edilecektir. 40 yaşın altındaki kadınlar için bir veya iki embriyo transfer edilebilirken, 40 yaş ve üzeri kadınlar için en fazla 3 embriyo transfer edilebilir. Çoklu doğum riskini önlemek için transfer edilecek embriyo sayısı sınırlı olmalıdır.

İn Vitro Fertilizasyon (IVF) prosedürü için Tunus’ta ne kadar kalmam gerekiyor?

Embriyo transferinden sonra sakin olunması tavsiye edilse de, bazı kadınlar işlemden sonra normal günlük rutinlerine devam edebilmektedir. Lütfen cerrahınızla planlanmış takip ziyaretlerinin iyileşmeniz ve iyileşmeniz için çok önemli olduğunu ve 10 ila 12 gün boyunca Tunus’ta kalmanız gerekeceğini unutmayın. Bununla birlikte, olası yan etkilerin de farkında olmalısınız:

  • İşlemden sonra az miktarda sıvı (berrak veya kanlı olabilir) akması.
  • Hafif kramp ve/veya şişkinlik
  • Kabızlık
  • Göğüs hassasiyeti

Tunus’ta in vitro fertilizasyon (IVF) prosedürleri için iyileşme süresi nedir?

yumurta toplandıktan 12 gün sonra doktorunuz hamile olup olmadığınızı kontrol etmek için bir kan testi yapacaktır. Bu nedenle, tüm prosedürlerin tamamen başarılı olduğundan emin olmak için IVF’den sonra biraz daha uzun kalmanız gerekecektir.

Tunus’ta in vitro fertilizasyon (IVF) prosedürleri için ne tür bir takip gereklidir?

IVF uygulanırken danışmanlık çok önemlidir; herkesin tüm IVF prosedürlerinin başarılı olmadığını anlaması gerekir. Çiftlerin IVF tedavisi sırasında ve sonrasında uygun danışmanlık almaları şiddetle tavsiye edilir.

Tunus’ta in vitro fertilizasyon (IVF) prosedürlerinin başarı oranı nedir?

IVF’nin başarı oranı, annenin yaşı, yaşam tarzı, kısırlık nedeni ve üreme geçmişi dahil olmak üzere bir dizi faktöre bağlıdır. 35 yaşın altındaki kadınların %40’ı başarılı olurken, 36 ila 41 yaş arasındaki kadınların %25’i ve 42 yaşın üzerindeki kadınların sadece %4’ü başarılı olacaktır. Ayrıca gebelik oranının canlı doğum oranıyla tam olarak aynı olmadığını da anlamalısınız. Ayrıca, IVF’nin bazı küçük riskler taşıdığını da bilmelisiniz; örneğin, bulantı veya kusma, nefes alma zorlukları, bayılma, mide ağrıları ve şişkinlik ve olası kilo artışı yaşayabilirsiniz.

Tunus’ta in vitro fertilizasyon (IVF) prosedürlerine alternatifler var mı?

İn vitro fertilizasyon infertilite için mümkün olan tek tedavi yöntemi değildir. Dikkate alınması gereken diğer doğurganlık tedavileri şunları içerebilir:

İntrauterin inseminasyon – genellikle suni döllenme olarak bilinir. Bu prosedürde sperm, yumurtlama zamanında rahim ağzından rahminize yerleştirilir.

Ameliyatbazı durumlarda, üreme organları doğurganlık sorunlarına neden oluyorsa, erkeklerin ve kadınların düzeltici ameliyata ihtiyacı vardır. Bu tür düzeltici cerrahi seçenekler, diğer infertilite tedavilerine gerek kalmadan yardımcı olabilir.

Yaşam tarzıdeğişiklikleri – kısırlık tedavisi yerine, doğurganlık uzmanınız sorunlara neden olabilecek bir dizi yaşam tarzı değişikliği önerebilir. Bunlar arasında kilo vermek, alkolü azaltmak ve sigarayı bırakmak yer alabilir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Maria

Benim adım Maria. Medikal sektöründe pazarlama müdürü olarak 10 yılı aşkın deneyime sahibim. Tıbbi cihazlar da dahil olmak üzere birçok ürünü başarıyla piyasaya sürdüm ve satış ve pazarlamaya karşı büyük bir tutkum var.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️