Macaristan’da diş cerrahisi

macari̇stan di̇ş turi̇zmi̇ 3
Tarafından yazılmıştır Laurence

Macaristan’da diş cerrahisi hakkında bilmeniz gereken her şey! Budapeşte’de ortalama fiyat nedir? Macaristan’da başarılı diş tedavisi için ipuçlarımız.

EniyiKlinik.com sizi Macaristan’daki diş cerrahisi hakkında bilgilendirir ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Macaristan’da diş cerrahisi fiyatları

Macaristan’da, Budapeşte’de diş tedavisinin ortalama maliyeti 2.200 Avro’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 1800 Euro ile 2600 Euro arasında değişebilir.

MüdahalelerMacaristan Fiyatı
Danışma ücretleriÜcretsiz
Diş implantı kuronu700 Euro
Porselen kaplama300 Euro
Tam diş implantı5,000 Euro
Uçak bileti70 Euro
Otel50 Euro

Diş turizmi nedir?

Diş turizmi basitçe, Macaristan ‘da Budapeşte’de diş tedavisi görmek için yurt dışına seyahat etme uygulamasıdır. Diş tedavisinin kalitesi ve nispeten düşük maliyeti sayesinde Avrupalılar için popüler bir rota haline gelmiştir.

Macaristan’da diş tedavisi

Hastalar ya da diş hekimleri bu bilgileri açıklamak zorunda olmadığından, her yıl kaç hastanın diş tedavisi için yurtdışına gittiğini tam olarak bilmek zordur. Ancak bazı tahminler bu sayının yılda 60-70.000 hasta olduğunu ve bunların neredeyse yarısının tedavi için Macaristan’a gittiğini göstermektedir. Diş implantları ve ağız cerrahisi Avrupalıların yurtdışında en sık yaptırdıkları tedavilerdir.

Macar diş hekimleri sadece Avrupa’dan ziyaretçi kabul etmiyor; Fransa, Almanya, Avusturya, İsviçre ve İtalya gibi komşu ülkelerden de çok sayıda hasta geliyor. Bu Macar diş kliniği, hastalarının %21’inin Fransa’dan, %25’inin Almanya’dan ve %28’inin Avusturya’dan geldiğini iddia etmektedir.

Almanya ve Avusturya’dan gelen hastalar 1980’lerde daha ucuz diş cerrahisi için Macaristan sınırını geçmeye başladı. Bu durum, 160 diş muayenehanesi bulunan ancak nüfusu sadece 32.000 olan Mosonmagyaróvár gibi “dişçi kasabalarının” ortaya çıkmasına neden oldu.

Düşük maliyetli havayollarının ortaya çıkmasıyla hastalar daha uzak bölgelerden ucuza seyahat edebildi. Yavaş yavaş, uçak yolcularına daha fazla konfor sunmak için Budapeşte’de daha fazla diş muayenehanesi açıldı.

Neden Macaristan’da diş tedavisi yaptırmalı?

İnsanların diş ameliyatı için Macaristan’a seyahat etmelerinin nedenleri arasında aşağıdakiler yer almaktadır:

  • Fiyat: İnsanların Macaristan’da kozmetik diş hekimliği yaptırmalarının ana nedeni muhtemelen Avrupa’daki özel tedavilere kıyasla tasarruf ettikleri paradır – özellikle de binlerce sterline mal olabilen diş implantları ve kaplamalar için.
  • Eğitim ve nitelikler: Macaristan’daki diş hekimleri kapsamlı bir eğitimden geçmektedir ve iyi denetlenmektedir.
  • Son teknoloji ekipmanlar: Birçok Macar kliniği, diş tedavisini mümkün olduğunca verimli, hızlı ve konforlu hale getirmek için en son teknolojiye büyük yatırımlar yapmıştır.
  • Tedavi hızı: NHS bekleme süreleri çok uzundur – diş ağrınız olduğunda bunu istemezsiniz. Hastalar kendi ülkelerinde tedavi için aylarca beklemek yerine, Macaristan’da birkaç gün içinde diş tedavisi alabilirler.
  • Mükemmel tesisler: Bazı klinikler, hastaların kaldıkları süre boyunca kullanabilecekleri spa benzeri tesisler sunarak, müşteri hizmetlerine ve deneyimi keyifli hale getirmeye önem vermektedir.
  • Konum: Fransa’dan uçakla sadece 2 saat uzaklıkta, konsültasyonlar ve bazı tedaviler Macaristan’da bir gece kalmadan gerçekleştirilebilir.
  • Gezi: Yurt dışına seyahat ediyorsanız, güzel bir yere de gidebilirsiniz. Budapeşte ve çevresinin turizm ve boş zaman etkinlikleri açısından sunabileceği çok şey vardır.

Budapeşte’de diş hekimliği eğitimi

Macaristan’ın en eski tıp fakültesi olan Semmelweis Üniversitesi 1769 yılında kurulmuştur ve her yıl ülkedeki en fazla sayıda diş hekimliği öğrencisini ağırlamaktadır. Budapeşte’nin kalbinde yer alan bu okulda Macarca, Fransızca ve Almanca dillerinde diş hekimliği eğitimi verilmektedir.

Her yıl diş hekimliği mezunlarının neredeyse yarısının yabancı olması, eğitim kalitesinin bir kanıtıdır. Eğitimlerini tamamlayan mezunlara Diş Hekimliği Doktorası (D.M.D.) verilir.

Ortodonti, periodontoloji veya protez diş hekimliği gibi uzmanlık gerektiren bir alanda yeterlilik almak isteyen diş hekimleri önce profesyonel bir muayenehanede 36 ay maaşlı çalışmayı tamamlamalıdır. Daha sonra lisansüstü eğitim almak için üniversiteye dönebilirler.

Macar dişhekimlerini düzenleyen yönetmelikler

Bir AB üyesi olarak Macaristan’da çalışan tüm dişhekimleri AB standartlarına uymak zorundadır. Buna ek olarak, belirli bir düzeyde faaliyet gösterebilenlere sertifika veren Sağlık Bakanlığı’na kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Bu lisansı korumak için dişhekimleri düzenli olarak seminerlere, konferanslara vb. katılarak güncel standartları takip etmelidir.

Birçok Macar diş hekimi ayrıca Macar Tabipler Odası’na (Magyar Orvosi Kamara – MOK) kayıtlıdır. Gönüllü olmasına rağmen bu akreditasyon bir prestij göstergesidir. Bu nedenle pek çok diş hekimi sıkı kriterleri yerine getirerek bu akreditasyonu elde etmeye çalışmaktadır. Bu üyelik, Macaristan’da bir diş hekimi ararken akılda tutulması gereken bir şeydir.

Macaristan’daki klinikler sürekli denetime tabi değildir, ancak belirli bir kalite seviyesine ulaşmış bir diş hekiminin kliniğinin işleyişini önemsediği varsayılır. Macaristan’da estetik diş hekimliği yaptırırken içinizin rahat olmasını istiyorsanız ISO 9001 akreditasyonuna sahip bir kliniği seçebilirsiniz.

Macaristan’da diş hekimine nereye gitmeli

Aramanızı daralttıktan ve Macaristan’da tedavi olmaya karar verdikten sonra, hangi kliniği kullanacağınızı seçmeniz gerekecektir. Başkent Budapeşte‘de mi yoksa daha küçük bir kasabada mı bir diş hekimi seçeceksiniz?

Budapeşte’de diş implantları

Macaristan’daki en iyi diş kliniklerinin çoğu tarihi başkent Budapeşte’de bulunmaktadır. Budapeşte diş hekimleri, yüksek standartlardaki kozmetik diş hekimliği ve rutin diş bakımı hizmetleriyle tanınmaktadır.

Budapeşte’deki bazı diş klinikleri kendi konaklama imkanlarını sunar, ancak sizinki sunmasa bile her zevke ve bütçeye uygun konaklama seçenekleri vardır. Budapeşte’deki 3 yıldızlı otel odalarının gecelik fiyatı yaklaşık 55 €’dur.

Budapeşte’de biraz gezmek için de zaman ayırmaya değer. 1872 yılına kadar, Tuna Nehri tarafından bölünen Buda ve Peşte şehirleri ayrıydı. Şimdi birleşmiş olsalar da, her biri kendi karakterini korumaktadır. Tepelik bir şehir olan Buda, nehrin ve şehrin geri kalanının muhteşem manzarasını sunan bir kaleye ev sahipliği yapmaktadır.

Bir yürüyüş turu size şehrin tadını verecektir, ancak kendi hızınızda keşfetmek için birkaç güne ihtiyacınız olacaktır. Hatta bazı klinikler, diş hekimi ziyaretinize dahil edebileceğiniz kendi turlarını ve gezi programlarını sunmaktadır. Diş tedavinizden önce veya sonra biraz rahatlamak için Macaristan’ın ünlü kaplıcalarından birine uğrayın.

Diğer destinasyonlar

Mosonmagyaróvár gibi başkentten uzak yerlerdeki kliniklere ulaşmak biraz daha uzun sürecektir – ancak yine de seyahat yardımı almakta sorun yaşamazsınız. Daha uzak bölgelerde fiyatların daha da düşük olduğunu görebilirsiniz.

Macaristan’a direkt uçuşlar yaklaşık 2 saat sürmektedir. Bu nedenle basit bir konsültasyon veya tedavi sadece bir gün içinde gerçekleştirilebilir. Diş implantları gibi daha karmaşık tedaviler için muhtemelen birkaç gece kalmanız ve muhtemelen birkaç ziyaret yapmanız gerekecektir.

Neden Macaristan’daki önerilen diş kliniklerimizden birinden ücretsiz fiyat teklifi alarak başlamıyorsunuz? Sadece birkaç ayrıntıyı doldurun ve diş turizmi temsilcilerimizden biri tedavinizi ve fiyatları görüşmek için kısa süre içinde sizinle iletişime geçecektir.

Macaristan’da neden daha ucuz?

Düşük fiyatların daha düşük bakım standartları ve eski ekipmanların bir sonucu olduğu düşünülebilir. Aksine, birçok Macar diş kliniği son teknoloji ekipmanlara sahiptir ve Avrupa’daki birçok kliniğin çok ötesinde bir bakım seviyesi sunmaktadır.

Aslında tedavi maliyetini büyük ölçüde belirleyen, işletmelerin genel giderleridir. Örneğin Budapeşte’de ticari bina kiralamak Londra’daki kadar pahalı değildir. Kamu hizmetleri, maaşlar ve bakım da daha ucuzdur.

Bu tasarruflar hızla birikir ve diş hekimlerinin hizmetlerini nispeten düşük bir fiyata sunmalarına olanak tanır. Daha yüksek kar marjlarıyla, hastalarının deneyimini iyileştirmek için ekipman ve tesislere daha fazla yatırım yapabilirler.

Dental turizmin büyümesi de fiyatların düşük ve standartların yüksek tutulmasına yardımcı olmuştur. Giderek daha fazla diş hekimi kapılarını İngiltere, Fransa ve Almanya gibi ülkelerden gelen hastalara açarken, mümkün olan en iyi hizmeti sunmak için sürekli birbirleriyle rekabet halindedirler.

Tüm Macar diş hekimlerinin teknoloji, eğitim ve tesislere bu yatırımları yapmayacağını unutmayın. Bu, sadece mümkün olan en ucuz tedaviyi aramaya gitmemeniz gerektiği anlamına gelir. İnternette Macaristan diş turizmi incelemelerine bakarak ve seçtiğiniz kliniğin ihtiyacınız olan bakım düzeyini sunduğundan emin olmak için birçok soru sorarak kendi araştırmanızı yapın.

Macaristan’da diş implantı yaptırmak

Memnun kaldığınız bir klinik bulduğunuzda, bir konsültasyona katılmanız gerekecektir. Bu, tedavinizi planlamak, tam maliyeti hesaplamak ve her konuda rahat olduğunuzdan emin olmak için çok önemlidir.

Konsültasyonlar genellikle ücretsizdir ve bazı klinikler ücretsiz havaalanı transferleri sunacak kadar ileri gidebilir ve hatta önerilen tedaviye devam ederseniz uçuşlarınızın maliyetini geri ödeyebilir.

Gereken süre ve ziyaret sayısı, sahip olduğunuz implantların türüne bağlı olacaktır.

İmplantasyon prosedürü

Geleneksel implantlar aşamalı olarak yerleştirilir. İlk olarak implantın kendisi çene kemiğine yerleştirilir ve diş eti dokusu yerine dikilir. İmplantın yerleşmesi ve kemikle kaynaşması dört ila altı ay sürer.

Bir sonraki ziyarette, abutment takılır ve onu örtmek için geçici bir kuron alabilirsiniz. Yaklaşık iki hafta sonra, implant kuron veya köprünün tam olarak oturması için ağzınızı ölçme zamanı gelir. Üretim genellikle birkaç gün sürer ve bu süre zarfında eve gidebilir veya küçük bir molanın tadını çıkarabilirsiniz.

Tüm prosedür birkaç aya yayılmış üç veya dört ziyaret gerektirir.

All-on-4 implantlar

Macaristan’daki All-on-4 implantlar sadece bir günde takılabildiğinden, Macaristan’daki dental implant hastaları için popüler bir seçimdir. Alt çenede yalnızca dört ve üst çenede altı implant gerektirdiğinden, geleneksel implantlardan oluşan tam bir ağızdan daha ucuzdur.

Diş hekiminin ilerlemeyi izleyebilmesi için hastalara yine de birkaç gün kalmaları tavsiye edilebilir, ancak bir hafta kalmaları gerekli değildir. Başlangıçta geçici protezler takılır ve birkaç ay sonra bunların kalıcı bir setle değiştirilmesi için geri dönmeniz gerekecektir.

Sizin için doğru diş hekimini bulmak

Seçeneklerinizi değerlendirmeye başladığınızda Macaristan’daki diş hekimleri biraz bunaltıcı olabilir. Neyse ki, yüksek kalite, bakım ve hizmet standartlarımıza dayanarak Macaristan’daki en iyi diş hekimlerinden bazılarını seçtik (klinikleri nasıl seçtiğimizi buradan okuyun).

Aşağıya tıklayarak ve bize iletişim bilgilerinizi vererek ücretsiz fiyat teklifi almak için bu kliniklerle iletişime geçebilirsiniz.

Yurt dışında tedaviye başlamadan önce tavsiye almak için her zamanki diş hekiminize danışmanızı öneririz. Kendisi, yurt dışında diş implantı veya diğer tedavileri almanızı engelleyebilecek altta yatan herhangi bir ağız sağlığı sorununu tespit edebilecektir. Doğru bir fiyat teklifi için Macaristan’daki kliniğe göndermek üzere panoramik bir röntgen çektirmeniz de gerekebilir.

Diş hekiminize sormanız gereken sorular

Macaristan’da ihtiyaçlarınıza en uygun diş hekimini bulmak için araştırma yaparken, tüm temellerin kapsandığından emin olmak için sormanız gereken bazı sorular şunlardır:

  • Konsültasyonlarını nasıl sağlıyorlar?
  • Tedaviniz için size ne zaman sabit bir fiyat verilecek?
  • Fiyata neler dahil ve neler için ekstra ödeme yapmanız gerekecek?
  • Nasıl akredite oluyorlar?
  • İyileşmeniz sırasında nasıl bir bakım sağlayacaklar?
  • Dönüşünüzde hangi takip bakımını ayarlamanız gerekecek?
  • Sigorta ve/veya garanti sağlıyorlar mı?
  • Döndükten sonra komplikasyonlarla karşılaşırsanız ne olacak?

Macaristan’daki diş hekimleri hakkındaki görüşler

Macaristan’da diş bakımı seçeneklerinizi araştırıyorsanız, incelemeler sürecin önemli bir parçasıdır. Macaristan’da kron, kaplama ve diş implantı gibi tedavileri yaptıran diğer kişilerin deneyimlerinin nasıl olduğunu bilmek istersiniz.

Ancak internette bu kadar çok bilgi mevcutken (ve hepsi dürüst değilken), kendinizi biraz bunalmış hissedebilirsiniz. İşinizi kolaylaştırmak için, diş ameliyatı için Macaristan’ı ziyaret eden kişilerin bazı yararlı yorumlarını ve tavsiyelerini bir araya getirdik. Burada şu konularda bilgi bulabilirsiniz

  • Macaristan’da mevcut diş tedavisi türleri
  • Acente aracılığıyla rezervasyon yaptırmanın avantajları
  • Varışta sizi neler bekliyor?
  • Bir klinik nasıl seçilir
  • Potansiyel dezavantajlar

Bunlar, diş turizminin sizin için doğru olup olmadığına karar vermeye çalışırken göz önünde bulundurmanız gereken olumlu şeylerdir. Yurt dışında diş tedavisi rehberimizi henüz okumadıysanız, daha fazla ipucu ve bilgi için göz atın.

Diş ameliyatının size ne kadara mal olacağı konusunda bir fikir edinmek isterseniz, şimdi ücretsiz bir fiyat teklifi isteyebilirsiniz. Sadece birkaç bilgi girin ve kısa süre içinde Macaristan’da önerilen diş hekimlerinin tedavi maliyetleri hakkında bilgilendirileceksiniz.

Sonuç

Neden bu kadar çok insanın Macaristan’da diş implantı tedavisini tercih ettiği açıkça görülüyor. Ülke, diş turizmi söz konusu olduğunda köklü bir üne sahiptir. Bununla birlikte, Macaristan’da diş turizminin sizin için doğru olup olmadığına karar verirken göz önünde bulundurmanız gereken çok şey var.

Umarız bu kılavuz, seçeneklerinizi anlamanıza ve devam etmeye karar verirseniz seyahatinize hazırlanmanıza yardımcı olmuştur.

Aşağıdaki düğmeye tıklayarak Macaristan’daki diş ameliyatınız için ücretsiz bir fiyat teklifi alabileceğinizi unutmayın. Sadece birkaç ayrıntı girin ve diş turizmi temsilcilerimizden biri ihtiyacınız olan iş için hiçbir yükümlülük altına girmeden sizinle iletişime geçecektir. Macaristan’da tedavi için yurt dışına seyahat ederek ne kadar tasarruf edebileceğinize şaşırabilirsiniz!

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Laurence

Benim adım Laurence Tung. Çeşitli alanlarda bilimsel bilgiye sahip bir tıp yazarıyım. Son zamanlarda romatoloji ve hiperkolesterolemi gibi terapötik alanları ele aldım. Ayrıca genomik, epigenetik, moleküler biyoloji ve biyokimya alanlarında da uzmanlığım var. EniyiKlinik.com'un sağlık turizmi konusunda kaliteli makaleler yayınlamasına yardımcı oluyorum.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️