Türkiye’de diş protezleri

diş protezi fiyatı 1
Tarafından yazılmıştır Melissa

Türkiye’de diş protezi, eksik bir dişin yerini alan veya diş kusurlarını kapatan bir diş apareyidir. Bu diş aparatları arasında implantlar, kronlar, köprüler, protezler ve kaplamalar bulunur ve bazıları çıkarılabilir veya ağzınıza kalıcı olarak sabitlenebilir.

EniyiKlinik.com, Türkiye’deki diş protezleri hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de diş protezlerinin maliyeti nedir?

Türkiye’de bir diş protezinin İstanbul’daki ortalama maliyeti 900 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 700 avro ile 1100 avro arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Diş protezleri900 €

Diş protezi nedir?

Türkiye’de diş protezi, eksik bir dişin yerini alan veya diş kusurlarını kapatan bir diş apareyidir. Bu diş apareyleri arasında implantlar, kronlar, köprüler, protezler ve kaplamalar bulunur ve bazıları çıkarılabilir veya ağzınıza kalıcı olarak sabitlenebilir.

Eksik dişler travma, diş çürüğü veya bağ dokusu hasarı gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıkabilir. Doğuştan eksik dişler de nadir değildir. Protez diş hekimliği, yumuşak dokunun, eksik dişlerin veya tüm dişlerin çeşitli yapay yöntemler kullanılarak değiştirilmesini içerir. Protetik diş hekimliği ayrıca hasarlı dişlerin kronlarla değiştirilmesini, yani dişin görünen kısmının değiştirilmesini de içerir.

Ne tür protez çözümleri vardır?

Türkiye’deki diş cerrahisi size hareketli ve sabit protezlere erişim sağlar. Sabit protez seçeneklerinde ağız içine yapıştırılan köprüler ve kuronlar kullanılır. Hareketli protezler kısmi ve tam protezleri içerir.

Kronlar ile neler onarılır?

Ciddi şekilde hasar görmüş bir diş kuron ile düzeltilebilir. Bir dişte önemli ölçüde çürük varsa ve defalarca doldurulmuşsa veya diş, örneğin kanal tedavisi sonucunda kararmışsa, kuron mükemmel bir tedavi seçeneğidir.

Kuron dişin görünümünü iyileştirir ve güçlendirir. Kuron yapılacak diş, üzerine kuronun yapılacağı küçük bir destek sütunu haline getirilir. Bir diş teknisyeni, bir diş hekimi tarafından oluşturulan modellere dayanarak hastanın oklüzyonuna göre bireysel bir kuron oluşturur ve dişin dayanağına yapıştırılır.

Kuron örneğin altın, seramik veya çeşitli metal alaşımlardan yapılabilir. Diş tamamen eksikse ve yerine bir dental implant yerleştirilmişse, kuron implanta sabitlenir.

Köprü ve parsiyel protez ile ne değiştirilebilir?

Bir veya daha fazla eksik diş implant, köprü veya kısmi protez ile değiştirilebilir. Bir köprü, eksik dişin yanındaki dişlere sabitlenir ve bunlar taçlandırılır. Ayrıca, birçok dişin eksikliğinden kaynaklanan bir boşluk da köprü ile kapatılabilir. Kronlar gibi köprüler de çeşitli malzemelerden yapılabilir.

Köprünün aksine, parsiyel protez çıkarılabilir bir protez çözümüdür. Kısmi protez, örneğin yapay dişlerin takıldığı metal veya akrilik plastikten yapılmış bir plaka olabilir. Kısmi protez ağza takıldığında, eksik dişlerin oluşturduğu boşluklar protez dişler tarafından kapatılır.

Tüm dişler eksikse ne olur?

Tüm dişleriniz eksikse, protez alternatifi olarak tam protez kullanılır. Tam protez, tüm dişlerin yerini alan çıkarılabilir bir cihazdır. Türkiye’de bir diş protezi, belirli implantlar kullanılarak ağza bile yapıştırılabilir. Bu durumda, kendi kendini temizlemek için hala çıkarılabilir.

Protezler ne kadar dayanır?

Protezlere alışmak ilk başta biraz zaman alabilir. Buna ek olarak, ağızdaki dokular sürekli olarak adapte olur ve bu da protezin uyumunda bir azalmaya yol açabilir. Diş hekimine yapılan sık ziyaretler sırasında protezin uyumu incelenir ve gerekirse protez yeniden hizalanabilir. İyi bir ağız hijyeni genellikle protezlerin ömrünü uzatır. Doğru şekilde temizlenen protezler sonsuza kadar dayanabilir.

Protezlerinizin bakımı

Takma dişlerinizin bakımını yaparken, istemeden düşürme ihtimaline karşı katlanmış bir havlu veya su dolu bir leğenin üzerinde durmak iyi bir fikirdir. Plak ve yiyecek birikintilerini temizlemek ve kalıcı olarak lekelenmelerini önlemek için protezlerinizi her gün fırçalayın (ideal olarak bir protez fırçası ile). Proteze zarar verebilecek sert kıllı bir fırça kullanmaktan kaçının. Protezin metal tokalarının altındaki dişleri temizlemeye özellikle dikkat edin. Braketlerin alt tarafına yapışan plak, diş çürümesi riskini artırır.

Hafif bir bulaşık deterjanı veya el sabunu da protezleri temizlemek için kabul edilebilir. Diğer ev temizleyicileri ve diş macunları çok aşındırıcıdır ve protezleri temizlemek için kullanılmamalıdır. Protezler nemli tutulmazlarsa doğru şekillerini kaybedebilirler. Yatmadan önce protez suya ya da ıslatma solüsyonuna konulmalıdır. Ancak cihazın metal bağlantıları varsa, ıslatma solüsyonuna yerleştirilirlerse lekelenebilirler.

Tam protezle bile iyi bir ağız hijyeni sağlamanız gerekir. Her sabah protezlerinizi takmadan önce yumuşak kıllı bir fırça ile damağınızı, diş etlerinizi ve dilinizi fırçalayın. Bu, plağı temizler ve ağızdaki dolaşımı uyarır. Dengeli bir diyet seçmek, sağlıklı bir ağzı korumak için çok önemlidir.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Melissa

Adım Mélissa ve 2014'ten beri tıbbi ve bilimsel yazar olarak çalışıyorum. Çok çeşitli terapötik alanları kapsayan düzenleyici ve mediko-pazarlama belgeleri yazma konusunda geniş deneyime sahibim.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️