Türkiye’de diş köprüsü

diş köprüsü fiyatı 1
Tarafından yazılmıştır Manuella

Türkiye’de diş köprüsü, bir veya daha fazla özel yapım yedek dişin bir veya daha fazla komşu dişin eksik olduğu boşluğu doldurduğu bir diş cihazıdır.

EniyiKlinik.com, Türkiye’deki diş köprüleri hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir operasyon rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de bir diş köprüsünün maliyeti nedir?

Türkiye’de İstanbul’da bir diş köprüsünün ortalama maliyeti 300 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 200 ila 400 € arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Diş köprüsü300 €

Diş köprüsü nedir?

Türkiye’de diş köprüsü, bir veya daha fazla özel yapım yedek dişin, bir veya daha fazla komşu dişin eksik olduğu boşluğu doldurduğu bir diş cihazıdır. Türkiye’ de bir diş köprüsü, birbirine bağlı birkaç yapay dişten oluşan sabit bir ortodontik apareydir. Bu tür bir yapı, eksik dişlerin her iki tarafındaki destek dişlere tutturulur.

Günümüzde Türkiye’de diş köprüleri en popüler diş restorasyon tekniğidir. Bu makalede, diş köprülerinin yapımında kullanılan malzemeler, köprülerin takılma prosedürü ve İstanbul’daki diş kliniklerinde köprü maliyetleri hakkında bilgi edineceksiniz.

Diş köprülerinin takılması

Türkiye’deki diş merkezlerinde (Antalya, Marmaris, İstanbul ve Fethiye) köprüler deneyimli ortodontistler tarafından son teknoloji malzemeler kullanılarak yapılmaktadır.

Türk diş hekimlerimizin olağanüstü nitelikleri, modern ekipmanlarla çalışma becerileri ve her hastaya bireysel yaklaşımları sayesinde, Türkiye ‘deki diş tedavisinden, uzun zamandır beklenen güzel gülümsemeye ulaşmayı, dişlerin işlevsel yeteneklerini geri kazanmayı ve hastanın kendine olan güvenini yeniden kazanmayı içeren ideal bir sonuç bekleyebilirsiniz.

Diş köprülerinin kullanım endikasyonları

  • İç ve ön diş sıralarında hafif veya orta derecede eksiklikler (4 dişe kadar);
  • Çiğneme bölgesinde tek bir azı dişinin olmaması.

Hastanın yeterli yükü taşıyabilecek sağlıklı destek dişleri olmalıdır. Aksi takdirde, bir dental köprü sabitlenmeden önce dental implantasyon yapılmalıdır.

Diş köprülerinin kullanımı için kontrendikasyonlar:

  • Bruksizm ;
  • Ağız boşluğu veya boğazda şiddetli iltihaplanma (stomatit, diş eti iltihabı, boğaz ağrısı: geçici kontrendikasyon);
  • Gülüş bölgesinde birden fazla azı dişi, üç veya daha fazla küçük azı dişi veya dört dişin olmaması;
  • Oklüzal patolojiler;
  • Osteoporoz ve çene kemik dokularının diğer hastalıkları;
  • Şiddetli periodontal hastalık;
  • Periodontitis;
  • Patolojik diş aşınması.

Ayrıca okuyun: İstanbul’da diş kaplama uygulaması

Türkiye’de diş köprüsü kurulumunun aşamaları

  • Ağız boşluğunun incelenmesi. Türk diş hekimi kuron tarafından maskelenecek dişleri muayene eder. Bu dişler sağlıklı olmalı ve artan çiğneme yüküne dayanabilmelidir.
  • Hazırlık. Tutucu dişler harap olmuşsa, diş hekimi pulpalarını çıkarır, kanalları doldurur ve gerekirse dişleri inleylerle güçlendirir. Köprü sağlıklı tutucu dişler üzerine yapılıyorsa sinirlerin çıkarılması zorunlu bir önlem değildir.
  • Yüz yüze. Metal-seramik köprülerde kalın bir mine tabakasının kaldırılması gerekirken, metal olmayan köprülerde sadece minimal bir yüzleşme gerekir.
  • Kalıpların imalatı. Üst ve alt çenenin kalıpları alınır ve laboratuvara gönderilir.
  • Diş köprülerinin üretimi. Bu prosedür, kullanılan malzemelere ve işin karmaşıklığına bağlı olarak bir ila iki hafta sürer. Bu süre zarfında gülümseme bölgesine geçici bir protez yerleştirilir.
  • Deneme. Köprü sabitlenir ve ayarlanır.

Diş köprüleri için malzeme türleri

Diş köprüleri metal, seramik, metal-seramik veya zirkonyum dioksitten yapılabilir. Estetik görünüm, fiyat, güç ve dayanıklılık doğrudan seçilen malzemeye bağlıdır.

  • Metal diş köprüleri bugünlerde neredeyse demode: sağlamlıklarına ve düşük fiyatlarına rağmen yeterli estetik özelliklere sahip değiller ve tutucu dişlerin tahrip olmasına neden olabilirler.
  • Metal-seramik diş köprüleri güçlü, güvenilir ve emniyetlidir. Bunlar metal bir iskelet üzerinde seramik yapılardır. Bu köprüler doğal bir görünüme sahiptir ve paranızın karşılığını en iyi şekilde verir.
  • Plastik diş köprüleri hafif, ekonomik ve hipoalerjeniktir ve nispeten kısa bir süre için sabitlenir. Düşük dayanıklılıkları ve hızlı üretimleri, diş sıralarındaki eksiklikleri gidermek için geçici bir önlem olarak kullanılabilecekleri anlamına gelir.
  • Zirkonyum diş köprüleri, zirkonyum dioksit bir çerçeve üzerinde yapay seramik dişlerdir. Oldukça hafif ve güçlüdürler, tutucu dişler üzerinde minimum baskı uygularlar ve daha büyük yüklere dayanabilirler. Zirkonyum köprüler estetik açıdan hoş ve doğal görünümlüdür, hipoalerjeniktir ve insan dokusuyla tamamen biyolojik olarak uyumludur.

Hangisi daha iyi: diş implantları mı köprüler mi?

Diş köprüleri kullanarak dişleri restore etme tekniği İstanbul, Türkiye’de 30 yılı aşkın bir süredir bilinmektedir, bu nedenle hastalar bu tür yapıları implantlara tercih etmektedir. Diş köprüleri, dişimplantlarına iyi bir alternatiftir, ancak yine de onlardan daha düşüktür.

Diş köprülerinin avantajları :

  • Prosedür ameliyat gerektirmez ve uzun bir rehabilitasyon süresi veya implantın hayatta kalamama riski ile ilişkili değildir.
  • Köprünün tamamlanması 2 ila 4 hafta sürer, oysa implantasyon 4 aya kadar sürebilir.
  • Köprü sabitlendikten sonra rahatsızlık hissi 3 günden fazla sürmez (diş implantasyonu için buna karşılık gelen süre 2 haftadır).
  • Köprü, bitişik dişler arasında minimum boşluğun olduğu durumlarda tek seçenektir. Bu durumda implantlar yerleştirilemez.

Dental implantların avantajları :

  • İmplantlar ömür boyu kullanılabilir (Türkiye’de, garanti verilen yüksek kaliteli “Nobel Biocare” titanyum implantları kullanıyoruz). Aynı zamanda köprülerin sınırlı bir ömrü vardır ve bu sürenin sonunda değiştirilmeleri gerekir. Bu protezlerin kısa ömrü, kronları tutturmak için kullanılan malzemenin özellikleri ile açıklanmaktadır.
  • Yüzey kaplama veya pulpa çıkarılması gerekmez.
  • Dental implantlar, kemiğe yüklenmeye yardımcı oldukları için kemik dokusu atrofisi ile ilişkili sorunları ortadan kaldırırken, diş köprüleri düzenli yüklenmeye maruz kalmayan kemik dokusunun tahrip olmasına neden olur.

Diş köprüleri için uygun bakım

  • Türkiye’de diş köprünüzü günde iki kez uygun şekilde temizleyin.
  • Diş köprülerini temizlemek için, diş etleri ve dişler arası boşluklarla temas halinde olan iç yüzeye özellikle dikkat etmeniz gerekir (tek sıra kılları olan bir diş fırçası veya diş ipi kullanabilirsiniz).
  • Dişlerinizi temizlerken, diş fırçasını 45° açıyla tutun ve mümkün olduğunca çok gıda parçacığı ve plak çıkarmak için süpürme hareketleri yapın.
  • Tek sıra kılları olan bir diş fırçası veya diş ipi az miktarda diş macunu ile kullanılabilir.
  • Diş köprüsünü temizledikten sonra biraz gargara kullanın, ancak bu sıvının yukarıdaki prosedürün yerini alamayacağını unutmayın.

Tüm bu tavsiyelere uymak diş köprünüzün ömrünü uzatmaya ve hastanızın sağlığını korumaya yardımcı olacaktır.

Hareketli ve sabit diş köprülerinin bakımı, cihazın yüzeyine zarar vermemek için hassas temizleyiciler kullanılarak yapılmalıdır. Köprü hasar görmüşse, kendiniz onarmaya çalışmayın – derhal diş hekiminize başvurun.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.

Yazar hakkında

Manuella

Benim adım Manuella Fiorentini. Tıbbi cihaz ve ilaç sektörlerinde deneyimli bir pazarlama uzmanıyım. 7 yılı aşkın deneyimimle, pazarlama kampanyaları, ürün lansmanları ve uluslararası konferanslar geliştirmek için yaratıcı ve stratejik rollerde çalıştım.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️