Türkiye’de diz protezi

diz protezi 1
Tarafından yazılmıştır Erika

Diz protezi veya diz artroplastisi, hastalıklı bir dizi yapay bir dizle değiştirmek için İstanbul, Türkiye’de uygulanan cerrahi bir prosedürdür.

EniyiKlinik.com, Türkiye’de diz prot ezi hakkında bilgi sağlar ve nitelikli cerrahlarla bir ameliyat rezervasyonu yapmanıza yardımcı olur. Bu içerik yalnızca bilgi amaçlıdır ve bir tıp uzmanının tavsiyesinin yerini alması amaçlanmamıştır.

Türkiye’de diz protezi ne kadara mal olur?

Türkiye’de İstanbul’da diz protezi ameliyatının ortalama maliyeti 5.000 €’dur. İhtiyaçlarınıza bağlı olarak fiyat 4.000 € ile 8.000 € arasında değişebilir.

ProsedürTürkiye Fiyatı
Diz protezi5000 €

Diz protezi nedir?

Diz protezi veya diz artroplastisi, ağrı ve sakatlığı gidermek amacıyla diz ekleminin ağırlık taşıyan yüzeylerini değiştirmek için tasarlanmış cerrahi bir prosedürdür. Diz eklemi, metal alaşımlar, plastikler ve polimerlerden yapılmış yapay bir eklem ile değiştirilir.

Farklı replasman türleri

  • Total diz protezi (TKR):
    Total diz replasmanında cerrah, diz eklemi yüzeyinden hasarlı kıkırdak ve kemiği çıkarır ve yerine metal ve plastikten yapılmış yapay bir yüzey yerleştirir.
  • Kısmi diz artroplastisi (UKA):
    Kısmi diz protezinde (unikompartmental diz artroplastisi), cerrah diz ekleminizin sadece bir kısmını değiştirir. Kısmi diz protezinin avantajları arasında daha küçük bir kesi, daha kısa hastanede kalış süresi, daha az kan kaybı, ameliyat sonrası daha kolay rehabilitasyon, daha düşük enfeksiyon riski, kan pıhtılaşması ve sertlik ve gerekirse daha kolay revizyon yer alır.
  • Minimal invaziv diz protezi ameliyatı:
    Minimal invaziv cerrahi (MIS), cerrahın büyük bir kesi olmadan büyük bir ameliyat gerçekleştirmesini sağlamak için özel teknikler ve aletler kullanır.
    Minimal invaziv diz artroplastisi, genellikle 20 ila 30 cm’lik bir kesi gerektiren standart yaklaşıma kıyasla 7 ila 12 cm’lik daha küçük bir kesi gerektirir.
    Minimal invaziv cerrahi daha az ağrı, daha kısa iyileşme süresi ve daha az skar dokusu oluşumu nedeniyle daha iyi hareket ile sonuçlanabilir.
  • Revizyon Diz protezi ameliyatı:
    Diz revizyon cerrahisi, replasman dizini yıprandıktan sonra değiştirmek için yapılır.
    Revizyon ameliyatı genellikle ilk ameliyattan daha karmaşık ve daha uzundur. Kaç kez revizyon ameliyatı olabileceğinize dair bir sınır yoktur, ancak yapay diz ekleminin her değiştirildiğinde daha az etkili hale geldiği yaygın olarak kabul edilmektedir.

Yapay diz ne kadar dayanır?
Yapay diz, kullanılan eklem tipine ve yeni dizinize uyguladığınız yüke bağlı olarak genellikle 15 ila 20 yıl arasında dayanır.

ÜCRETSİZ değerlendirmeden yararlanın!

Talep üzerine ve
sizin açınızdan herhangi bir taahhüt olmadan.

%100 ücretsiz danışmanlık. Durumunuzu, ihtiyaçlarınızı ve beklentilerinizi analiz ediyoruz. Ve gerekli bütçeyi şöyle tahmin ediyoruz: Uçak + Otel + Taksi + Tedavi.

Her zaman, yürütülen sürecin tam kontrolünü elinizde tutarsınız. Tam bir huzur.


Yazar hakkında

Erika

Benim adım Erika. 10 yıldan fazla tıbbi araştırma yaptıktan sonra, 2018'den itibaren kendimi bilimsel ve tıbbi yazarlığa adamayı seçtim. Kozmetik, diş, bariatrik ve oküler cerrahi gibi çeşitli alanları kapsayan bir uzmanlık geliştirdim. Bu yeni yönelim bilgimi paylaşmamı sağlıyor.

‍👩‍⚕ ÜCRETSİZ TEKLİF ALIN ➡️